avto deli za čiščenje

Uporaba ultrazvočnega čistilca

Če pričakujemo, da bo naš ultrazvočni čistilec deloval tako kot je bilo zasnovano je uporaba ultrazvočnega čistilca ključnega pomena. Pri uporabi so nekatere stvari, ki jih preprosto ne smemo delati. Poleg tega je zelo pomembna vaša varnost med tem ko čistite. Kadar delate z ultrazvočnim čistilcem si morate vzeti čas za pripravo, da bi zavarovali sebe in svoje zaposlene. V tem kratkem članku smo pripravili glavne stvari katere lahko izvajate in tiste, ki jih v nobenem primeru ne smete.

Kako uporabljati ultrazvočni čistilec?

Če želimo, da naš ultrazvočni čistilec deluje z najvišjo hitrostjo in da bomo pri uporabi varni moramo:

 • Preden izpraznite ultrazvočno kopel vedno najprej izključite aparat iz elektrike. Če grelni elementi slučajno ostanejo prižgani se aparat lahko pregreje in pokvari. Poleg tega voda in elektrika nista najboljši par pri ohranjanju varnosti vas in okolja.
 • Vsake toliko časa izpraznite in očistite posodo. Umazanija, ki se nabira na dnu rezervoarja zavzame prostor v kopeli in duši ultrazvočne valove, zaradi česar je čiščenje manj učinkovito. Sperite rezervoar s čisto in hladno vodo, uporabite krpo in obrišite dno.
 • Uporabljajte detergente na vodni osnovi. Čistila na osnovi topil običajno niso zasnovana za uporabo v ultrazvočnem čistilcu in lahko v nekaterih primerih poškodujejo površino rezervoarja iz nerjavečega jekla. Topila z nizkim plameniščem nikoli ne priporočamo. Poleg tega so topila za človeka nezdrava.
 • Težko umazanijo poizkusite čim bolj odstraniti preden položite dele za čiščenje v ultrazvočni čistilec. Uporaba ultrazvočnega čistilca bo veliko bolj hitra in učinkovita, če bo le ta lepo očiščen.
 • De-gasirajte detergent preden začnete čistiti dele. To dosežete enostavno tako, da segrevate raztopino med tem ko deluje ultrazvok, med tem pa v kadi ni ničesar drugega.

Kaj nikoli ne smete delati z ultrazvočnim čistilcem

Da ne bi poškodovali ultrazvočnega čistilca (ali sebe), je potrebno:

 • Nikoli se ne igrajte z elektronskimi deli, transformatorjem ali pretvorniki. Ne poizkušajte sami popravljati ultrazvočnega čistilca. Ultrazvočni čistilci delujejo pod visoko napetostjo in če ne veste kaj počnete lahko poškodujete napravo ali celo sebe.
 • Nikoli ne poizkusite očistiti zunanji del rezervoarja, krmilne omarice ali električne škatle z vodo ali drugimi tekočinami. Če se zunanja stran umaže, izklopite enoto iz elektrike in jo obrišite s čisto krpo.
 • Pod nobenim pogojem ne smete napolniti ultrazvočnega čistilca z alkoholom, bencinom ali drugimi vnetljivimi snovmi. Takšne snovi lahko izhlapijo in povzročijo požar ali eksplozijo.
 • Nikoli ne postavljajte ničesar v ultrazvočni čistilec brez ustrezne zaščite, kot so termične rokavice in zaščitna očala. Detergenti lahko povzročijo blažje draženje kože, proces čiščenja pa lahko povzroča nelagodje. Poleg tega lahko operativna temperatura raztopine doseže do 100 stopinj celzija, kar lahko povzroči opekline.
 • Izogibajte se dodajanja kloriranega belila v rezervoar. Belilo ne vzpodbuja dobre kavitacijske aktivnosti.
 • Ne postavljajte enot katere čistite na dno posode. Namestitev delov neposredno na dno rezervoarja povečuje pojav kavitacijaske erozije. Erozija tanka lahko sčasoma povzroči puščanje rezervoarja. Vedno uporabljajte košaro, v katero lahko te dele namestite.

Sedaj ste dobili idejo o tem kaj lahko delate z ultrazvočnim čistilcem in kaj ne smete. Če sledite tem nasvetom, vam bo ultrazvočni čistilec služil še dolgo časa. Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo.

 

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.