before and after cleaning

Ultrazvočno čiščenje v prehrambeni industriji

Ultrazvočno čiščenje v prehrambeni industriji

 Naš ultrazvočni čistilni stroj v prehrambeni industriji je idealen za odstranjevanje olja, mastne umazanije, ostankov in vodnega kamna. S priporočeno ultrazvočno napravo dosežemo boljšo rezultat čiščenja v primerjavi s tradicionalnimi metodami. To je garancija za vzdrževanje opreme in instrumentov v industriji s tako visokimi higienskimi zahtevami. umazan maščobni filter

Umazan maščobni filter pred čiščenjem

ultrazvočno čiščenjebefore and after cleaningTestno čiščenje po 10 minutah v ultrazvočnem čistilniku ASONIC PRO-300-28kHz

Usedline in filtrirani delci maščobe ter ostanki cvrtja zmanjšujejo prepustnost filtrov izpušnega zraka in kovinskih rešetk, zato je potrebno redno čiščenje. Po intenzivnem ultrazvočnem čiščenju filtri ponovno pridobijo prvotno učinkovitost.

 

Ultrazvočno čiščenje je tehnologija, ki se pogosto uporablja v različnih industrijah, vključno s prehrambeno, za učinkovito in uspešno čiščenje opreme in površin. Uporablja visokofrekvenčne zvočne valove za ustvarjanje mikroskopskih mehurčkov v tekoči čistilni raztopini. Ti mehurčki se hitro sesedejo v bližini površin, ki jih je treba očistiti in ustvarijo drgnjenje, imenovano kavitacija, ki pomaga odstraniti umazanijo, maščobo, bakterije in druge onesnaževalce.

V prehrambeni industriji se ultrazvočno čiščenje uporablja za različne namene, kot je čiščenje opreme za predelavo hrane, pripomočkov, posod ter celo sadja in zelenjave. Ključne prednosti ultrazvočnega čiščenja v prehrambeni industriji:

  • Temeljito čiščenje: Ultrazvočni čistilci lahko dosežejo in očistijo področja, ki so težko dostopna ročno, kar zagotavlja bolj temeljit postopek čiščenja. Drobni mehurčki, ki jih ustvarijo ultrazvočni valovi, lahko prodrejo skozi razpoke, reže in zapletene dele opreme ter učinkovito odstranijo trdovratne ostanke in onesnaževalce.
  • Prihranki pri času in stroških: ultrazvočno čiščenje je na splošno hitrejše od tradicionalnih metod čiščenja, s čimer se skrajšajo izpadi, potrebni za vzdrževanje opreme. Prav tako lahko prihrani stroške z zmanjšanjem potrebe po ročnem delu in dragih kemičnih čistilnih sredstvih.
  • Izboljšana varnost hrane: Učinkovito čiščenje je bistveno za vzdrževanje visokih standardov varnosti hrane. Ultrazvočno čiščenje lahko pomaga odstraniti bakterije, plesni, kvasovke in druge mikroorganizme, ki lahko onesnažijo hrano. Z zagotavljanjem higienskega okolja je mogoče zmanjšati tveganje za bolezni, ki se prenašajo s hrano, in navzkrižno kontaminacijo.
  • Nežno čiščenje: Kljub močnim čistilnim zmogljivostim je ultrazvočno čiščenje nežno do površin, ki jih čistite. Lahko odstrani kontaminante, ne da bi pri tem poškodoval občutljive dele opreme ali spremenil kakovost živil.
  • Okolju prijazno: Ultrazvočno čiščenje običajno zahteva manj vode in kemikalij v primerjavi s tradicionalnimi metodami čiščenja, zaradi česar je okolju prijaznejša možnost. Pomaga lahko zmanjšati porabo vode in zmanjšati sproščanje potencialno škodljivih kemikalij v okolje. Čeprav ima ultrazvočno čiščenje več prednosti, je pomembno upoštevati, da morda ni primerno za vse aplikacije v živilski industriji. Pred izvedbo ultrazvočnega čiščenja je treba upoštevati nekatere dejavnike, kot so vrsta opreme, združljivost materialov in narava onesnaževalcev. 

 

Na splošno lahko ultrazvočno čiščenje igra dragoceno vlogo pri vzdrževanju čistoče, higiene in varnosti hrane v živilski industriji ter prispeva k proizvodnji visokokakovostnih in varnih živilskih izdelkov.

Ponujamo celovito rešitev posebej za čiščenje filtrov in kovinskih rešetk štedilnikov – čiščenje z visokozmogljivim ultrazvokom. Maščobne filtre postavimo za nekaj minut v ultrazvočno kopel pri 50-60 °C, umazanije pa nežno odstranimo z biološko razgradljivim čistilnim koncentratom. Ultrazvok ustvarja mikroskopsko majhne mehurčke, ki ob imploziji nežno odstranijo umazanijo tudi s težko dostopnih mest. Očiščeni filtri po izpiranju, sušenju in namestitvi spet delujejo zanesljivo. Ta nežna metoda čiščenja bistveno podaljša življenjsko dobo, prihrani čas in stroške. Za velike količine čiščenja so na voljo ultrazvočne kopeli različnih velikosti.

 

Kako deluje ultrazvočno čiščenje?

Ultrazvočno čiščenje s kavitacijo se morda sliši kot zapletena ali celo znanstvena metoda čiščenja. Vendar naj vam zagotovimo, da ko razumete postopek, je pravzaprav zelo preprost. Ultrazvočno čiščenje je hitra in učinkovita metoda čiščenja, ki uporablja ultrazvočno energijo in s pomočjo dodatnih čistilnih koncentratov prodre globoko v pore katerega koli predmeta. Zagotavlja temeljito odstranjevanje neželene umazanije s predmetov, ki so izpostavljeni prodoru ultrazvočnih valov. Ta način čiščenja je eden najnovejših in učinkovitih načinov odstranjevanja umazanije z različnih vrst predmetov. 
asonic

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.