kako živeti zdravo

Priprava liposomskega vitamina C v ultrazvoku

Kako enostavno pripraviti liposomski vitamin C v ultrazvočni čistilni kopeli?

Enostavno, s tem malim tutorialom!

 

Vitamin C je pomemben element človeške prehrane, ki je bistvenega pomena za telo in zdravje. Pri porabi konvencionalnih dodatkov, ki vsebujejo vitamin C, se le 19% vitamina v dodatku absorbira v krvni obtok, preostanek pa se izloča iz organizma. Liposomski pripravek omogoča, da se velik porast vsebnosti (93%) peroralno zaužitega vitamina C absorbira v krvni obtok, kar praktično daje enake ali boljše rezultate kot intravensko jemanje vitamina C. Liposomski vitamin C se v zadnjih letih pogosto uporablja kot pomoč v terapiji proti tumorjem in rakavim boleznim, pa tudi za splošno izboljšanje imunskega sistema in ga lahko naredite sami. Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom, preden dodate prehranske dodatke, kot je ta v vašo prehrano.

Priprava liposomskega vitamina C

 

Priprava liposomskega vitamina C vključuje uporabo liposomov kot nosilca za vitaminski C, kar poveča njegovo stabilnost, biološko uporabnost in absorpcijo v telesu. Postopek priprave liposomskega vitamina C je lahko nekoliko zapleten, vendar lahko poskusite naslednji splošni postopek:

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

 • Lecitin (na primer sojin lecitin)
 • Vitamin C v prahu (askorbinska kislina)
 • Voda (destilirana ali filtrirana voda)

Navodila za pripravo liposomskega vitamina C:

 1. Priprava liposomske mešanice:

  • V majhni skledi zmešajte 1 žličko lecitina (približno 7,5 g) s 1/2 skodelice vode (približno 120 ml). Mešajte z metlico, da se lecitin raztopi.
  • Pustite mešanico stati 10-15 minut, da se lecitin popolnoma hidrira.
 2. Priprava vitamina C:

  • V drugi skledi zmešajte 1 žličko vitamina C v prahu (približno 4-5 g) s 1/4 skodelice vode (približno 60 ml). Mešajte, dokler se vitamin C popolnoma raztopi.
 3. Združite liposomsko mešanico in vitamin C:

  • Počasi nalijte raztopljeno vitamin C v liposomsko mešanico. Mešajte nežno, da se sestavini enakomerno združita.
 4. Homogenizacija v ultrazvočnem čistilcu:

  • Zmes zlijemo v borosilikatno steklo z ravnim dnom in jo postavimo v košaro, tako da visi v rezervoarju ultrazvočnega čistilca. Nikoli ne dajte stekla na dno čistilnika!
  • Nalijte vodo v rezervoar ultrazvočnega čistilca in aktivirajte delovanje ultrazvoka. Pogosto premešajte raztopino v kozarcu.
  • Priprava liposomskega vitamina C je končana, če v raztopini ni več mehurčkov.
  •  
 5. Liposomalno pakiranje:

  • Liposomska mešanica je zdaj pripravljena. Za shranjevanje in uporabo lahko uporabite stekleno stekleničko ali plastenko z dobro tesnilnim pokrovom.

Pomembno je omeniti, da pripravljen liposomalni vitamin C ni dolgo obstojen. Za najboljšo kakovost je priporočljivo, da ga hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

Pri pripravi liposomskega vitamina C bodite previdni in upoštevajte ustrezne varnostne ukrepe. Če niste prepričani ali želite doseči najboljše rezultate, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, ki vam lahko zagotovijo ustrezne smernice in priporočila.

Uporaba:

Vzemite eno žlico zmesi dnevno na prazen želodec, vsaj 15 minut pred obrokom. Lahko pijete vodo, da iz ust izperite kisel okus.

V kolikor potrebujete več informacij, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.