Priprava liposomskega vitamina C

Kako enostavno pripraviti liposomski vitamin C v ultrazvočni čistilni kopeli? Enostavno, s tem malim tutorialom!

 

Vitamin C je pomemben element človeške prehrane, ki je bistvenega pomena za telo in zdravje. Pri porabi konvencionalnih dodatkov, ki vsebujejo vitamin C, se le 19% vitamina v dodatku absorbira v krvni obtok, preostanek pa se izloča iz organizma. Liposomski pripravek omogoča, da se velik porast vsebnosti (93%) peroralno zaužitega vitamina C absorbira v krvni obtok, kar praktično daje enake ali boljše rezultate kot intravensko jemanje vitamina C. Liposomski vitamin C se v zadnjih letih pogosto uporablja kot pomoč v terapiji proti tumorjem in rakavim boleznim, pa tudi za splošno izboljšanje imunskega sistema in ga lahko naredite sami. Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom, preden dodate prehranske dodatke, kot je ta v vašo prehrano.

Priprava liposomskega vitmina C:

  • Segrejte skodelico destilirane vode v inox ali emajlirani posodi na kuhalni plošči (ne uporabljajte mikrovalovne pečice za ogrevanje vode) skoraj do vrelišča.
  • Nalijte vročo vodo v mešalnik in dodajte 3 žlice sončničnega lecitina. Mešajte, dokler se lecitin popolnoma ne raztopi v vodi.
  • V skodelici hladne destilirane vode razredčite eno žlico vitamina C (askorbinsko kislino). Pomembno je, da se vitamin C popolnoma raztopi.
  • Dodajte raztopino vitamina C v raztopino lecitina in dobro premešajte.
  • Zmes zlijemo v borosilikatno steklo z ravnim dnom in jo postavimo v košaro, tako da visi v rezervoarju ultrazvočnega čistilca. Nikoli ne dajte stekla na dno čistilnika!
  • Nalijte vodo v rezervoar ultrazvočnega čistilca in aktivirajte delovanje ultrazvoka. Pogosto premešajte raztopino v kozarcu.
  • Priprava liposomskega vitamina C je končana, če v raztopini ni več mehurčkov.
  • Gostota nastale zmesi bo podobna mleku in ima na dnu majhno količino usedline. Nalijte jo v stekleno posodo s pokrovom. Liposomski vitamin C hranite v hladilniku in ga porabite v roku 3-4 tednov po pripravi.

Uporaba:

Vzemite eno žlico zmesi dnevno na prazen želodec, vsaj 15 minut pred obrokom. Lahko pijete vodo, da iz ust izperite kisel okus.

V kolikor potrebujete več informacij, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.