Priprava liposomskega vitamina C

Kako enostavno pripraviti liposomski vitamin C v ultrazvočni čistilni kopeli? Enostavno, s tem malim tutorialom!

Vitamin C je pomemben element človeške prehrane, ki je bistvenega pomena za telo in zdravje. Pri porabi konvencionalnih dodatkov, ki vsebujejo vitamin C, se le 19% vitamina v dodatku absorbira v krvni obtok, preostanek pa se izloča iz organizma. Liposomski pripravek omogoča, da se velik porast vsebnosti (93%) peroralno zaužitega vitamina C absorbira v krvni obtok, kar praktično daje enake ali boljše rezultate kot intravensko jemanje vitamina C. Liposomski vitamin C se v zadnjih letih pogosto uporablja kot pomoč v terapiji proti tumorjem in rakavim boleznim, pa tudi za splošno izboljšanje imunskega sistema in ga lahko naredite sami. Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom, preden dodate prehranske dodatke, kot je ta, v vašo prehrano.

Priprava:

  • Segrejte skodelico destilirane vode v inox ali emajlirani posodi na kuhalni plošči (ne uporabljajte mikrovalovne pečice za ogrevanje vode) skoraj do vrelišča.
  • Nalijte vročo vodo v mešalnik in dodajte 3 žlice sončničnega lecitina. Mešajte, dokler se lecitin popolnoma ne raztopi v vodi.
  • V skodelici hladne destilirane vode razredčite eno žlico vitamina C (askorbinsko kislino). Pomembno je, da se vitamin C popolnoma raztopi.
  • Dodajte raztopino vitamina C v raztopino lecitina in dobro premešajte.
  • Zmes zlijemo v borosilikatno steklo z ravnim dnom in jo postavimo v košaro, tako da visi v rezervoarju ultrazvočnega čistilca. Nikoli ne dajte stekla na dno čistilnika!
  • Nalijte vodo v rezervoar ultrazvočnega čistilca in aktivirajte delovanje ultrazvoka. Pogosto premešajte raztopino v kozarcu.
  • Priprava liposomskega vitamina C je končana, če v raztopini ni več mehurčkov.
  • Gostota nastale zmesi bo podobna mleku in ima na dnu majhno količino usedline. Nalijte jo v stekleno posodo s pokrovom. Liposomski vitamin C hranite v hladilniku in ga porabite v roku 3-4 tednov po pripravi.

Uporaba:

Vzemite eno žlico zmesi dnevno na prazen želodec, vsaj 15 minut pred obrokom. Lahko pijete vodo, da iz ust izperite kisel okus.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.