ultrazvočno čiščenje

Kako odstraniti ogljik iz predmetov z ultrazvokom?

Ali vam usedline ogljika povzročajo preglavice v vaši dejavnosti ali hobiju? In rezultat vašega dela zaradi tega ni popoln? Ali porabite veliko dragocenega časa za ročno odstranjevanje?

Zadali smo si nalogo preveriti, kako hitro in učinkovito odstranimo ogljik iz želenih predmetov. S pomočjo ultrazvočnega čistilnika in ustreznega čistilnega koncentrata je to delo še lažje.

Osnove

Ultrazvočni čistilci delujejo na principu prehajanja ultrazvočnih valov skozi tekočino. Večina modelov ultrazvočnih čistilnikov ima na dnu rezervoarja pritrjene pretvornike, ki oddajajo ultrazvočne valove. Ti valovi se širijo po tekočini v rezervoarju. S pomočjo energije iz teh mikro mehurčkov, ki zadenejo predmet in implodirajo, se odstranijo nečistoče na predmetih.

Pri sami izvedbi je dobro upoštevati, da valovi prihajajo iz dna rezervoarja in je zato njihova moč v tej smeri največja kot tudi učinek čiščenja. Ultrazvočna moč, frekvenca, temperatura tekočine, čistilni koncentrat in čas čiščenja prav tako prispevajo k odstranjevanju nečistoč.

Odstranjevanje ogljika

Zdaj pa nazaj k našemu primeru. Predmete smo najprej poškropili z razredčenim AS-MLP čistilnim koncentratom , ki je močan razmaščevalec in sproži razgradnjo umazanije. V tem času smo pripravili ultrazvočni čistilec PRO 300 – 28 kHz in tekočino segreli na 40°C. Dodamo 2 % čistilnega koncentrata AS-MLP v vodo. Ta čistilni koncentrat zaradi svoje kemične sestave pospeši odstranjevanje nečistoč s površine predmetov. Čistilec smo pustili delovati dva cikla brez predmetov v notranjosti, saj smo želeli, da se temperatura in čistilni koncentrat enakomerno porazdelita po rezervoarju. Hkrati smo odstranili vse odvečne zračne mehurčke, ki bi kazili proces čiščenja. Z našimi modeli Degas PRO S lahko ta proces še pospešite.

Obdelajte in dokončajte

Pri našem testiranju smo se odločili za dva 30-minutna cikla pri 40–50 °C. Po končanih ciklih smo predmete splaknili s tekočo vodo in posušili.

Če z rezultatom niste zadovoljni, lahko predmet med cikli ročno »drgnete«. Na ta način pospešite odstranjevanje ogljika ali pa nadaljujete z dodatnim ciklom ali dvema v ultrazvočnem čistilniku.

Ogljik - proces odstranjevanja

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.