Kako odstraniti ogljik s predmetov?

Se ukvarjate z obrtjo, kjer vam odstranjevanje nečistoč kot je ogljik povzroča preglavice in rezultat vašega dela ni perfekten? Porabite veliko dragocenega časa za ročno odstranjevanje?

Zadali smo si nalogo: Preveriti kako hitro in učinkovito lahko s pomočjo ultrazvočnega čistilca ter primernega čistila odstranimo ogljik iz željenih predmetov.

Osnove

Najprej nekaj malega o osnovah ultrazvočnega čiščenja. V kolikor vas zanima več,  si lahko podrobneje preberete v naših prejšnih objavah, npr: *Kako deluje*.

Ultrazvočni čistilci delujejo na princip ultrazvočnega valovanja skozi tekočino. Večina modelov ultrazvočnih čistilcev ima na dnu korita pritrjene pretvornike, ki oddajajo ultrazvočno valovanje. Le-ta se širi skozi tekočino v rezervoarju. S pomočjo energije teh mikromehurčkov, ki se zadanejo ob predmet ter ob tem implodirajo, se odstranjujeno nečistoče na predmetih.

Pri sami izvedbi je dobro imeti v mislih da valovi prihajajo z dna rezervoarja in je zato tudi njihova moč v tej smeri največja in posledično tudi učinek čiščenja. K samemu odstranjevanju nečistoč pripomorejo tudi moč ultrazvoka, frekvenca, temperatura tekočine, čistilni koncentrat in čas čiščenja.

Ogljik in hitro odstranjevanje

Zdaj pa nazaj k našemu primeru. Najprej smo predmete poškropili z razredčenim čistilnim koncentratom AS-MLP, ki je močan razmaščevalec in je načel strukturo nečistoče. V tem času smo pripravili ultrazvočni čistilec PRO 300 – 28 kHz in segreli tekočino na 40°C. K vodi smo dodali 2% čistilnega koncentrata AS-MLP, ki zaradi svoje kemijske formulacije pospeši ostranjevanje nečistoč s površine predmetov. Čistilec smo pustili delovati dva cikla brez predmetov, saj smo želeli da se temperatura in čistilni koncentrat enakomerno porazporedita po rezervoarju, ob enem pa smo odstranili vse odvečne zračne mehurčke, ki bi nam kvarili postopek čiščenja.

Proces in zaključek

Pri našem testiranju smo se odločili za dva 30 minutna cikla na temperaturi 40 – 50°C. Po končanih ciklih smo predmete splaknili s tekočo vodo in osušili.

V kolikor sami niste zadovoljni z rezultatom, lahko med cikli ročno ”podrgnete” po predmetu in s tem pospešite odpadanje ogljika, ali nadaljujete z dodatnim ciklom ali dvemi v ultrazvočnem čistilcu.

Ogljik - proces odstranjevanja

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.