ultrazvočno čiščenje

Kako deluje ultrazvočno čiščenje

Ultrazvočno čiščenje s kavitacijo se morda sliši kot zapletena ali celo znanstvena metoda čiščenja. Vendar naj vam zagotovimo, da ko razumete postopek, je pravzaprav zelo preprost.

Ultrazvočno čiščenje je hitra in učinkovita metoda čiščenja, ki uporablja ultrazvočno energijo in s pomočjo dodatnih čistilnih koncentratov prodre globoko v pore katerega koli predmeta.

Zagotavlja temeljito odstranjevanje neželene umazanije s predmetov, ki so izpostavljeni prodoru ultrazvočnih valov. Ta način čiščenja je eden najnovejših in učinkovitih načinov odstranjevanja umazanije z različnih vrst predmetov. Ultrazvočna metoda čiščenja temelji na učinku kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces hitrega nastajanja in razprševanja mikro mehurčkov v tekočem okolju. Učinek se pojavi, ko ultrazvočni valovi prehajajo skozi tekočino. Ultrazvok (visokofrekvenčni zvok, ki se najpogosteje uporablja od 28 do 100 kHz) ustvarja izmenično visoke in nizke valove, ki proizvajajo drobne mehurčke (votline). Začnejo rasti od mikroskopske velikosti v fazi nizkega tlaka, dokler se ne stisnejo in nato implodirajo v fazi visokega tlaka.

Molekule v tekočini trčijo in pri tem sprostijo ogromno energije. Energija takoj poviša lokalno temperaturo in proizvede visokoenergijski tok, usmerjen na površino predmeta. Mehurčki imajo ogromno energije, ki je ciljno usmerjena in njihovo sproščanje dvigne umazanijo s površine predmetov, ki jih čistite.

Proces kavitacije je osnova ultrazvočnega čiščenja

Oddajanje ultrazvočnih valov skozi tekočino povzroči kavitacijo – nastanek mikroskopskih mehurčkov v tekočini. Ko ti mehurčki zadenejo površino predmeta, eksplodirajo in sprostijo energijo, ki loči nečistoče od površine predmeta. Majhna velikost mehurčkov jim omogoča, da prodrejo v razpoke, luknje, pore, perforacije in valove, ki jih je pri ročnem čiščenju težko doseči. Kavitacija odstrani ostanke, kot so prah, umazanija, olje, pigment, rja, maščoba, alge, glive, bakterije, apno, saje, vosek itd. Materiali primerni za čiščenje v ultrazvočnem čistilniku so kovina, plastika, steklo, keramika in guma. Za optimalne rezultate čiščenja priporočamo raztopino destilirane vode in posebej oblikovane koncentrate za ultrazvočno čiščenje.

Uporaba ultrazvočnega čistilnika je izjemno enostavna

Predmete za čiščenje dajte v priloženo košaro. Košaro s predmeti previdno postavite v ultrazvočni čistilec. Rezervoar napolnite z destilirano vodo ali raztopino čistilnega koncentrata. Vse predmete potopite v čistilno raztopino. Nastavite želeno temperaturo čiščenja in vključite grelec rezervoarja. Ko tekočina v rezervoarju doseže nastavljeno temperaturo, se bo grelec izklopil. Nastavite ultrazvočni časovnik v skladu z zahtevami postopka čiščenja, odvisno od vrste in stopnje umazanosti čistilnega predmeta. Ko je čiščenje končano, počakajte da se tekočina ohladi in nato previdno odstranite košaro s predmeti. Predmete sperite s čisto vodo. Odcedite umazano čistilno tekočino iz ultrazvočnega čistilnika. Za brisanje rezervoarja uporabite mehko krpo.

V kolikor potrebujete več informacij kako deluje ultrazvočno čiščenje, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.