ultrasonic cleaner

Kaj lahko očistite z ultrazvočnim čistilcem?

Kaj lahko očistite?

Eno najpogostejših vprašanj glede ultrazvočnega čiščenja je: “Kaj vse se da očistiti z ultrazvočnim čistilcem?”

Vsem, ki ne vedo veliko o ultrazvočni tehnologiji in tovrstnem čiščenju se lahko zdi, da je možno le čiščenje določenih, celo specifičnih predmetov. Dejansko je pravzaprav ravno obratno, z ultrazvočnim čistilcom lahko očistimo ogromno različnih stvari. Ta naprava je ena najbolj funkcionalnih strojev, ki zagotavlja učinkovito čiščenje velikega spektra predmetov.

Ultrazvočni čistilec lahko uporabite za čiščenja skoraj vseh trdnih predmetov. Od otroških pripomočkov, igrač, trakov za ure, nakita, kovancev, ključev, očal in leč do majhnega orodja, jedilnega pribora, nalivnih peres, palic za golf, elektronske opreme, zobozdravniških in kirurških instrumentov, čopičev za ličenje, britvic in orodja. Poleg tega se ultrazvočni čistilci zaradi svoje efektivnosti vedno več uporabljajo v industrijskem čiščenju večjih strojev, avto delov in ostalih profesionalnih področjih.

Najkrajši in najpreprostejši odgovor na vprašanje “Kaj lahko očistite z ultrazvočnim čistilcem?” je, da vam razložimo česa se ne da očistiti.

Obstajata le dve glavni kategoriji predmetov, katerih se ne da očistiti z ultrazvočnim čistilcem. Vsi predmeti, ki jih lahko v kontaktu z vodo poškodujemo in predmete, ki jih ni mogoče enostavno posušiti. Skoraj vse ostale predmete pa lahko z pravo frekvenco in velikostjo ultrazvočne kopeli očistimo na okolju prijazen način.

Za boljšo predstavo in razumevanje, kaj vse je mogoče očistiti si lahko preberete v teh razdelkih:

Avto-Moto

Čiščenje umazanih stvari, kot so avto deli, je lahko zelo naporno in dolgotrajno. Včasih se zdi ta naloga skoraj nemogoča. Deli avtomobilov, motorjev in drugih prevoznih sredstev lahko postanejo izjemno umazani od različnih vrst olja, masti in prahu.

PROCES ČIŠČENJA AVTO IN MOTO DELOV Z ULTRAZVOČNIM ČISTILCEM JE PREPROST IN IZJEMNO EFEKTIVEN.

Pri čiščenju delov motorja največji problem nastane pri nečistočah kot so olje in maščoba. Drugi problem s katerim se pogosto ukvarjamo je, kako očistiti težko dostopne predele. Pri uporabi ultrazvočnega čistilca to ni problem, saj ultrazvok prodre v vse najmanjše pore in dele. Za čiščenje je potrebno nekaj preprostih korakov: pripraviti raztopino, položiti predmete za čiščenje v košarico, nastaviti željeno temperaturo čiščenja, vklopiti ultrazvok in pustiti aparat, da opravi svoje delo.

V veliki večini je optimalna temperatura za čiščenje med 50 in 60 stopinjami celzija. Če je vaša raztopina hladna, je najbolje za začetek vklopiti grelec v kombinaciji s kavitacijo. Tako se bo v ultrazvočnem čistilcu tekočina hitreje segrela. Odvisno od velikosti rezervoarja, v relativno kratkem času bo vaš ultrazvočni čistilec pripravljen na optimalno čiščenje.

Ne glede na to kako umazani so vaši predmeti, ultrazvok bo prodrl v vse predele vaših avto in moto delov, ter jih očistil do potankosti. Vsi naši PRO modeli ultrazvočnih čistilcev imajo nastavitev časa do 99 minut. Poleg tega imajo samodejni izklop in nastavitev temperature do 80°C.

Vaša odločitev pri izboru velikosti ultrazvočnega čistilca je odvisna od velikosti in količine predmetov za čiščenje. Dobro se je vprašati tudi kako pogosto je potrebno čiščenje in se glede na to odločiti za velikost. V primeru kakršnihkoli vprašanj je naša ekipa strokovnjakov vedno na voljo vsak delovnik med 8:00 in 16:00 uro.

Kavitacija je osnova čiščenja, za pospešitev in trdovratne umazanije pa imamo posebno razvite koncentrate za čiščenje.

ČISTILNI KONCENTRATI

Med najbolj trdovratene umazanije spadata olje in maščobe, ne glede na to kolikokrat jih poizkusimo očistiti, vedno pustita sledi. Koncentrat za čiščenje AS-CARB je posebej zasnovan za odstranjevanje ogljika, maščob, olj in podobnih umazanij. S tem koncentratom je čiščenje umazanih uplinjačev, medenine, aluminija in drugih občutljivih delov motorja hitro in učinkovito.

POGOSTO UPORABLJENI ČISTILNI KONCENTRATI ZA ČIŠČENJE DELOV MOTORNIH KOLES IN AVTOMOBILOV:

Večji ultrazvočni čistilci so še posebej zasnovani in prilagojeni za profesionalno in industrijsko čiščenje. V nekaterih primerih je prav tako pomembno in včasih še težje temeljito očistiti delikatno orodje v proizvodnji ali večje količine proizvedenih predmetov. Čiščenje opreme in orodja v industrijskem svetu, proizvodnji ali podjetjih, ki se ukvarjajo z obnavljanjem starejših predmetov je lahko težko in zamudno, včasih celo nevarno.

Žage, noži in drugi ostri predmeti potrebujejo dodatno pozornost in previdnost pri čiščenju. Posledično lahko za čiščenje takšnih predmetov porabimo veliko več časa. Z pravo izbiro ultrazvočnega čistilca lahko očistimo velike količine predmetov, za katere bi porabili ogromno časa v primeru čiščenja vsakega posebej.

Tudi druga orodja imajo lahko veliko skritih, težko dostopnih mest kjer se lahko nabira umazanija ali prah. V industriji dostikrat pride do nabiranja olja, masti in drugih nečistoč v nepreglednih in skritih delih strojev ali orodja katerih sploh ne vidimo. V takšnih primerih lahko pride do okvare opreme kar povzroča dodaten negativen učinek pri vašem delu. V najslabšem primeru lahko oprema postane celo nevarna za uporabo.

ČIŠČENJE

 

 

V proizvodnji lahko nečistoče na strojih in aparatih po dolgem času uporabe začnejo puščati sledi na proizvodih. Možna je sprememba oblike ali celo končnega izgleda produktov, kar ponovno lahko vpliva na delovanje in ugled podjetja.

Pri čiščenju industrijskega orodja in opreme v ultrazvočnem čistilcu takšnih skrbi ne boste imeli več. Pri pravilni uporabi, v kombinaciji z posebno zasnovanimi koncentrati za čiščenje lahko odstranite vse skrite maščobe, olja in druge masti. Tako boste poskrbeli za varnost vseh zaposlenih v podjetju in zagotovili dolgo delovanje aparatov. Prav tako bo poskrbljeno za varnost pri čiščenju nevarnih predmetov kot so noži ali žage, ter s tem še dodatno prišparali čas čiščenja večjih količin predmetov.

Za industrijsko čiščenje ponujamo velik spekter profesionalnih ultrazvočnih čistilcev v velikosti 30 do 300 litrov. V industriji je najbolj pogosto močno čiščenje produktov za katere je najbolj primerna frekvenca 28kHz, ki zagotavlja temeljito čiščenje. Če v našem spektru produtkov niste našli ustrezne ultrazvočne kopeli je možno tudi naročilo po meri. V delovnem času smo vedno na voljo za diskusijo ali posebne želje, na osnovi katerih vam lahko pripravimo ponudbo.

Naši industrijski PRO modeli imajo rezervoarje iz nerjavečega jekla (SUS 304) debeline 2 – 2,5mm. Z varjenim rezervoarjem in ohišjem zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in brezkompromisno čiščenje.

Elektronika v industrijskih ultrazvočnih čistilcih je razvita za optimalno delovanje pretvornikov in grelnih plošč ter izjemnim operacijskim sistemom za enostavno uporabo.

ULTRAZOVČNI ČISTILEC JE EDEN IZMED NAJBOLJŠIH NAČINOV ČIŠČENJA INSTRUMENTOV ZA VEČKRATNO UPORABO V ZOBOZDRAVSTVENIH AMBULANTAH.

Energija ultrazvoka proizvede ma milijone miniaturnih mehurčkov v rezervoarju ultrazvočnega čistilca, ki z veliko močjo odstranjuje umazanijo iz površine predmeta. Vsi ti mikro mehurčki prodrejo globoko v majhne predele in razpoke. Nečistoče odstranijo veliko bolje kot pri ročnem čiščenju. Dodatna pomanjklivost običajnega čiščenja je potreba po fizičnem ravnanju z onesnaženimi predmeti. Takšno delo je lahko zamudno in včasih celo nevarno.

Po temeljitem čiščenju z ultrazvokom so predmeti pripravljeni na končno dezinfekcijo in nato uporabo. Ta vrstni red je izjemno pomemben.

PRIMER PROCESA ČIŠČENJA

Manjši ultrazvočni čistilci koto je ASonic HOME 1400 ali PRO 20-40 so kot nalašč za zobozdravstvene ambulante. Idealni za čiščenje instrumentov kot so igle, ogledala, rezila, krone in proteze. Ti modeli so dobri tudi za odstranjevanje cementa, polnila ali tesnilne mase. Instrumente po čiščenju le še dezinficirate in tako ste pripravljeni na novo stranko.

Za odstranitev organskih nečistoč je najbolje uporabiti naš čistilni prašek UCP. Če ste slučajno pomislili, da bi bilo najbolje predmete kar očistiti v raztopini za dezinficiranje, to ni najboljša rešitev. Takšna raztopina lahko pravzaprav še oteži čiščenje zaradi proteinov v organskih ostankih. Najbolje je uporabiti raztopino pravega koncentrata za te namene in ga pripravite točno tako kot je napisano v navodilih. Postavite predmete za čiščenje v priloženo košarico in vse skupaj prestavite v ultrazvočno kopel. Na nadzorni plošči lahko nastavite čas čiščenja (običajno je najboljše čistiti med 7 in 10 minutami).

Po ciklu čiščenja instrumente sperite z vodo, da odstranite ostanke tekočine za čiščenje, nato jih že razkužite in sterilizirajte. Ko postane tekočina umazana jo nadomestite z novo, po vsaki uporabi pa tudi temeljito sperite in očistite rezervoar. Vedno se držite navodil za uporabo ultrazvočnih čistilcev in čistilnih koncentratov za najboljšo izkušnjo uporabe in rezultate v čiščenju.

Klinike z ultrazvočnim čistilcem so bolj produktivne in učinkovite saj njihovo osebje ne izgublja časa z ročnim čiščenjem!

 

 

 

Naša celotna ponudba – ASonic ultrazvočni čistilci

V kolikor potrebujete več informacij, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.