parts to clean with ultrasonic cleaning

Ultrazvočno čiščenje zobnih in ostalih medicinskih instrumentov

Pomemben del sodobne zdravstvene oskrbe je čiščenje zobnih in ostalih medicinskih instrumentov, saj jih pacienti nenehno uporabljajo. Da bi zagotovili večjo varnost bolnikov  morate medicinsko opremo uporabljati na varen način. To pomeni, da je treba instrumente čistiti in nadzorovati njihovo sterilizacijo.

Zdravstveno osebje v ambulantah vsak dan uporablja medicinska orodja pri številnih različnih bolnikih. Tako pridejo bakterije in druge zdravju škodljive snovi v stik z medicinskimi pripomočki. Da bi se znebili teh kontaminantov, morate opraviti temeljito čiščenje.

Pri medicinski opremi je zelo pomembno izbrati najboljši način čiščenja. Uporaba nepravilne ali premalo dobre metode čiščenja lahko v najboljšem primeru povzroči širjenje nalezljivih bolezni, zaradi katerih lahko bolnik zboli ali umre.

Ultrazvočni čistilci so eden najlažjih načinov za odstranjevanje nečistoč z instrumentov za večkratno uporabo v zobozdravstvenih klinikah.

Kaj je ultrazvočno čiščenje?

Ultrazvočna energija ustvari milijarde miniaturnih mehurčkov v rezervoarju ultrazvočnih čistilnikov, ki implodirajo z veliko silo in ločijo nečistoče s površine predmeta, ki ga želite očistiti. Mehurčki, ki nastanejo v procesu kavitacije, lahko sežejo v majhne razpoke in razpoke. Praktično odstranjujejo umazanijo s površine na učinkovitejši način kot z ročnim čiščenjem. Čiščenje ima dodatno pomanjkljivost, saj mora osebje ravnati s kontaminiranimi instrumenti.

Šele po temeljitem ultrazvočnem čiščenju je treba izvesti dezinfekcijo in sterilizacijo. Ta vrstni red je pomemben, ker se lahko sterilizirani predmeti kontaminirajo v ultrazvočni kopeli. Čistilo lahko vsebuje kri, tkivo ali druge nečistoče iz prejšnje uporabe.

Primer postopkov čiščenja zobnih instrumentov

Manjši ultrazvočni čistilci, kot je ASonic PRO 08-40kHz, ki je na voljo prek naše blagovne znamke ASonic, so idealni za zobozdravstvene klinike. Uporabljajo se za čiščenje instrumentov, kot so igle, ogledala, rezila, itd., tudi kron in zobnih protez. Ta model ultrazvočnega čistilnika je primeren tudi za odstranjevanje cementa, polnila ali tesnila. Instrumente lahko hranite namočene v germicidih ali encimski raztopini, da preprečite sušenje nečistoč na njihovi površini po uporabi. To znatno poenostavi kasnejše čiščenje.

Ultrazvočna kopel ASonic PRO 08

Profesionalni ultrazvočni čistilec s prostornino 0,8 litra, idealen za čiščenje manjših predmetov in pogosto uporabo. Ultrazvočna frekvenca 40 kHz in moč 35 W zagotavlja učinkovito in hitro čiščenje.

Model PRO 08 je majhna enota, ima ločeno prilagajanje časa od 1 – 99 minut. Moč ultrazvoka  35 W zagotavlja dovolj veliko število mehurčkov za učinkovito in hitro čiščenje različnih predmetov majhne velikosti v ultrazvočnem čistilcu.

Ultrazvočna frekvenca 40 kHz zagotavlja temeljito vendar nežno čiščenje. Primerno za predmete z veliko razpokami in majhnimi vdolbinicami. Zaradi manjših mehurčkov, z manj energije, a višjo gostoto, je ta frekvenca še posebej primerna za mehkejše kovine, plastiko in predmete s polirano površino.

Ultrazvočna kopel ASonic PRO 20

Profesionalni ultrazvočni čistilec s prostornino 1,5 litra, idealen za čiščenje manjših predmetov in pogosto uporabo. Ultrazvočna frekvenca 40 kHz in moč 60 W zagotavlja učinkovito in hitro čiščenje.

Model PRO 20 je majhna enota, ima ločeno prilagajanje časa od 1 – 99 minut, ogrevanje do 80°C, ter samodejni izklop. Super izbira za širok spekter aplikacij, saj lahko nastavite optimalno razmerje med temperaturo in časom za čiščenje svojih predmetov.

Ultrazvočna frekvenca 40 kHz zagotavlja temeljito vendar nežno čiščenje. Primerno za predmete z veliko razpokami in majhnimi vdolbinicami. Zaradi manjših mehurčkov, z manj energije, a višjo gostoto, je ta frekvenca še posebej primerna za mehkejše kovine, plastiko in predmete s polirano površino.

Moč ultrazvoka 60W zagotavlja dovolj visoko število mehurčkov za hitro in učinkovito čiščenje ogromnega števila predmetov v ultrazvočnem čistilcu.

 

Koncentrat za čiščenje v ultrazvočnem čistilcu

Uporaba koncentrata za ultrazvočno čiščenje  bistveno  pripomore k učinkovitem odstranjevanju organskih nečistoč. Čeprav bi kdo mislil, da bi bila rešitev za dezinfekcijo prava izbira, v resnici ni, saj lahko oteži odstranjevanje nečistoč, kot so beljakovine. Namesto tega uporabite raztopino ustreznega koncentrata za ultrazvočne čistilce, pripravljeno v skladu z navodili na embalaži.

Čistilni prah Asonic AS-UCP

ASonic univerzalni čistilni prašek za ultrazvočno čiščenje odstrani umazanijo, zasušeno ali drugo kri, ostanke tkiv in ostale snovi iz instrumentov, steklovine in ostalih trdih površin. ASonic univerzalni čistilni prašek za ultrazvočno čiščenje je posebno formuliran detergent za čiščenje površin z zmožnostjo popolnega spiranja z vodo in hitro odstranitvijo ostankov na predmetu. Čistilo je v prašku, v vrečki po 100g. Svojo učinkovitost doseže z visoko pH vrednostjo in posebnimi sredstvi za čiščenje površin.

Navodilo za uporabo in čiščenje

Predmete, ki jih želite očistiti, dajte v košaro za čiščenje. Postavite košaro v rezervoar, tako da so vsi instrumenti popolnoma potopljeni. Čas čiščenja (običajno 7 do 10 minut, odvisno od količine instrumentov) in temperaturo nastavite preko nadzorne plošče.

Ko je cikel čiščenja končan, instrumente sperite z vodo, da odstranite ostanke čistilne tekočine, nato pa nadaljujte z dezinfekcijo in sterilizacijo. Razstopino za ultrazvočne čistilnike je treba zamenjati vsaj enkrat na dan, rezervoar za ultrazvočne čistilnike pa je treba pred naslednjo uporabo očistiti in posušiti. Upoštevajte navodila za uporabo ultrazvočnih čistil in koncentratov proizvajalca.

Klinike, ki imajo ultrazvočni čistilec, so bolj produktivne in učinkovite, saj njihovo osebje ne izgublja časa z ročnim drgnjenjem! Čiščenje zobnih in ostalih medicinskih instrumentov je tako enostavno in učinkovito.

Ne počnite tega, če lahko varno in učinkovito uporabljate ULTRAZVOČNI ČISTILEC ASONIC!

Oglejte si našo celotno ponudbo –Ultrazvočni čistilci ASonic

Za več informacij smo vam na voljo po mailu: order@asonic.si ali na tel: 041-566-618

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.