čiščenje v grafični industriji

Ultrazvočno čiščenje v grafični industriji

Ultrazvočni čistilni aparati v grafični industriji

Ultrazvočni čistilni stroji se uporabljajo za čiščenje valjev in anilox tulcev,plošč za jedkanje, držal kartuš, keramičnih valjev in drugih odstranljivih tiskarskih delov, na katerih se nabira olje, alkohol ali črnilo na osnovi UV-žarkov.

Če je površina aniloxa poškodovana, se bo prenesla neenakomerna plast črnila na tiskarsko ploščo, zaradi česar bodo tiskarska opravila slabe kakovosti. Zato je izredno pomembno, da se anilox valj obdeluje na najboljši možni način. Ob pravilni uporabi in negi tako podaljšate njegovo življenjsko dobo.

Čiščenje anilox tulca v ultrazvočnem čistilcu narejen po naročilu stranke

 

Ultrazvočno čiščenje valjev je sedaj priznano kot najuspešnejša metoda odstranjevanja črnila, premazov in lepil z graviranih valjev. Asonic čistilec je primeren za vse vrste in vse velikosti anilox valjev pri odstranjevanju črnila, prahu in drugih nečistoč na anilox valjih. Katere so prednosti ultrazvočnega čiščenja?

Prednosti ultrazvočnega čiščenja so ponovna vzpostavitev ravni prenosa celic iz anilox valjev in tudi gravurnih valjev vseh velikosti. Zagotovite si visoko kakovost tiska z uporabo naših strojev za vaše potrebe čiščenja.

 

PRO 2000

Kako deluje ultrazvočno čiščenje

Ultrazvočno čiščenje s kavitacijo se morda sliši kot zapletena ali celo znanstvena metoda čiščenja. Vendar naj vam zagotovimo, da ko razumete postopek, je pravzaprav zelo preprost.

Ultrazvočno čiščenje je hitra in učinkovita metoda čiščenja, ki uporablja ultrazvočno energijo in s pomočjo dodatnih čistilnih koncentratov prodre globoko v pore katerega koli predmeta.

Zagotavlja temeljito odstranjevanje neželene umazanije s predmetov, ki so izpostavljeni prodoru ultrazvočnih valov. Ta način čiščenja je eden najnovejših in učinkovitih načinov odstranjevanja umazanije z različnih vrst predmetov. Ultrazvočna metoda čiščenja temelji na učinku kavitacije. Več u postopku ultrazvočnega čistilca si lahko preberete v našem članku TU

Ultrazvočni čistilec za čiščenje več kosov anilox tulcev

Čistilo za ultrazvočno čiščenje

Pri ultrazvočnem čiščenju v grafični industriji priporočamo čistilni koncentrat AS-MLP.  AS-MLP je večnamenski koncentrat za splošno in ultrazvočno čiščenje. Zaradi močne formule je ta koncentrat na vodni osnovi odličen za razmaščevanje in idealen za odstranjevanje najrazličnejših maščob, olj, voskov in ostalih nečistoč. Asonic čistilni koncentrati so primerni za profesionalno in industrijsko uporabo, vendar z upoštevanjem varnostnih navodil, tudi domačo/hobi uporabo. Za učinkovitejše čiščenje in trdovratnejše madeže je priporočen predhoden nanos čistila, ki ga po krajšem času sperete z vodo.

 

čistilo AS-MLP

 

Čistilo je varno za uporabo na železu, bakru, aluminiju, nerjavečem jeklu, umetni masi in plastiki.

Ta čistilni koncentrat je varen za številne materiale. Vseeno priporočamo, da vse koncentrate za ultrazvočno čiščenje preizkusite pred uporabo na novih materialih ali nas kontaktirate za dodatne informacije.

Koncentrat dodajte vodi v razmerju 2%. Optimalna temperatura za čiščenje je med 40 – 60 °C, vendar začne delovati že pri nizkih temperaturah.

 

Za več informacij smo vam na voljo po mailu: order@asonic.si ali na tel: 041-566-618

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.