Čiščenje orožja

Čiščenje orožja: Prihodnost Vzdrževanja Strelne Opreme

V svetu orožarske industrije, kjer natančnost in zanesljivost pomenita razliko med uspehom in neuspehom, je vzdrževanje strelne opreme ključnega pomena. Tradicionalne metode čiščenja orožja se soočajo z izzivi, ki jih prinaša naraščajoča kompleksnost sodobnih modelov. Vendar pa vstopamo v novo dobo vzdrževanja orožja s pomočjo napredne tehnologije – ultrazvočnega čiščenja.

Novo obdobje čiščenja orožja

S pomočjo ultrazvočnega čistilca in čistilnih koncentratov smo v ospredje postavili inovacijo, ki presega tradicionalno metodo čiščenja.

Pred čiščenjem                                                                    Po čiščenju

Čiščenje orožja z ultrazvočnim čiščenjem

Razumevanje ultrazvočnega čiščenja orožja

Ultrazvočno čiščenje temelji na principu visokofrekvenčnih zvočnih valov, ki ustvarjajo mikroskopske mehurčke v čistilni tekočini. Ti mehurčki se nato zrušijo, odstranjujoč nečistoče, maščobe in ostanke iz orožja. Ključna prednost te metode je sposobnost čiščenja tudi najmanjših delcev na najbolj težko dostopnih mestih orožja.

Prednosti ultrazvočnega čiščenja orožja

  • Natančnost in Zanesljivostčiščenje delov orožja

Ultrazvočno čiščenje zagotavlja visoko stopnjo natančnosti pri odstranjevanju nečistoč. To je še posebej pomembno pri ohranjanju optimalne delovne učinkovitosti orožja in preprečevanju okvar.

  • Trajnost Orožja

Redno čiščenje s pomočjo ultrazvoka podaljšuje življenjsko dobo orožja, kar je ključno za ohranjanje vrednosti investicije. Zmanjšuje obrabo in preprečuje kopičenje odpadkov, ki bi lahko vplivali na delovanje.

  • Hitro in Učinkovito

Zaradi visoke frekvence zvoka in natančne čistilne tehnologije ultrazvočno čiščenje omogoča hitro in učinkovito vzdrževanje orožja. To pripomore k zmanjšanju časa, ki ga porabite za vzdrževanje opreme.

Prinmeri čiščenja orožja prej in potem

Uporaba ultrazvočnih čistilcev v praksi

Ultrazvočno čiščenje je primerno za različne dele orožja, vključno z čiščenjem:

  • Pištol in Pušk: Za natančno čiščenje cevi, nabojnikov in ostalih delov
  • Orodjem za Strelivo: Vključno z naboji, kar omogoča ponovno polnjenje zanesljivih nabojnikov
  • Optičnimi Pripomočki: Za nežno čiščenje leč in drugih optičnih komponent

 

Naša Ponudba: Najboljši ultrazvočni čistilci in čistilni koncentrati ASONIC

Pri podjetju Asonic d.o.o. smo ponosni na našo široko paleto ultrazvočnih čistilcev in čistilnih koncentratov, prilagojenih potrebam orožarske industrije. Naše naprave so zasnovane za enostavno uporabo, vzdržljivost in optimalno čiščenje.

Najprimernejši ultrazvočni čistilci so iz serije PRO-40 kHz:

 

ultrasonic cleaner

 

 

 

ASONIC PRO-50 Profesionalni ultrazvočni čistilec s prostornino 3,5 litra, idealen za čiščenje manjšega orožja z dimenzijo košare 270×145×75 mm.

Model PRO-50 ima ločeno prilagajanje časa od 1 – 99 minut, ogrevanje do 80°C, ter samodejni izklop. Super izbira za širok spekter aplikacij, saj lahko nastavite optimalno razmerje med temperaturo in časom za čiščenje svojih predmetov.

Ultrazvočna frekvenca 40 kHz zagotavlja temeljito vendar nežno čiščenje. Primerno za predmete z veliko razpokami in majhnimi vdolbinicami. Zaradi manjših mehurčkov, z manj energije, a višjo gostoto, je ta frekvenca še posebej primerna za mehkejše kovine, plastiko in predmete s polirano površino.

Moč ultrazvoka 120W zagotavlja dovolj visoko število mehurčkov za hitro in učinkovito čiščenje ogromnega števila predmetov v ultrazvočnem čistilcu.

 

 

 

 

 

Ultrazvočni čistilec za daljše cevi in puške ASONIC PRO-300XL 

Profesionalni ultrazvočni čistilec s prostornino 29 litrov, z dimenzijo košare 890×190×115 mm.

ultrasonic cleanerčiščenje pušk

Čistilni koncentrati za čiščenje delov orožja

ASonic ponuja tudi široko paleto ustreznih čistilnih koncentratov, ki skupaj z ultrazvočnim čistilcem povečajo učinkovitost čiščenja. Za čiščenje različnih delov orožja in tulcev imamo v ponudbi čistilni koncentrat AS-SENS ter čistilo za dele iz aluminija: AS-CARB.

AS-SENS – Koncentrat za ultrazvočno čiščenje občutljivih kovin in predmetov je močan in nizkoalkalen. Zaradi posebne formule je ta koncentrat odličen za odstranjevanje nečistoč iz vseh občutljivih predmetov.

AS-CARB- Koncentrat za ultrazvočno čiščenje delov orožja iz aluminija in podobnih kovinskih zlitin. Zaradi posebne formule je ta koncentrat odličen za odstranjevanje splošne umazanije, ogljika in maščob.

Prihodnost vzdrževanja orožja

Ultrazvočno čiščenje orožja predstavlja napredno rešitev za zahtevne potrebe sodobne orožarske industrije. V podjetju Asonic smo predani zagotavljanju vrhunskih tehnoloških inovacij, ki omogočajo vaši opremi dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje.

Za več informacij o naših ultrazvočnih čistilcih in čistilnih koncentratih nas kontaktirajte na 00386 41 566 618 ali order@asonic.si

Vstopite v novo obdobje čiščenja orožja – z Asonic ultrazvočnimi čistilci

 

BANNER

 

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.