laboratorijska oprema

Čiščenje farmacevstke in laboratorijske opreme z ultrazvokom

Naš laboratorijski ultrazvočni čistilec se uporablja v laboratorijih za odstranjevanje sledi kemičnih spojin, olj, pigmentov ali odtisov in drugih ostankov.

 

Čiščenje laboratorijske steklovine

Pri čiščenju laboratorijske steklene posode, kot so erlenmajerice, graduirani valji, birete in pipete, je treba ravnati skrbno, da se prepreči razbitje. Težko je tudi čiščenje laboratorijske steklene posode kompleksnih oblik zelo težko.

Uporaba ultrazvočnega čistilnika namesto ročnega pranja in strojev za pranje laboratorijske steklovine lahko ne le zmanjša število razbitin in s tem povezanih stroškov zamenjave, temveč zaradi moči kavitacijskega delovanja zagotavlja tudi celovito čiščenje.

Zasnovan je za čiščenje instrumentov in laboratorijske materiale iz stekla, plastike ali kovine. Z njim očistimo steklene izdelke, steklenice, čaše, epruvete, bučke za vrenje, merilne bučke, Buchnerjev lijak,  erlenmajerice, centrifugalne cevi inp.

Kateri ultrazvočni čistilec je najprimernejši za čiščenje steklovine?

Ultrazvočni čistilec odstranjuje organske in anorganske sledi iz instrumentov kot predhodni korak za kasnejše učinkovito čiščenje kirurških in medicinskih instrumentov, ki se uporabljajo v kirurgiji, oftalmologiji in veterini. Odstrani tako organske kot anorganske sledi z instrumentov, sledi le še dezinfekcija in sterilizacija.

Ultrazvočni čistilec narejen po meri za Krko d.d.


modeli ultrazvočnih  aparatov 

Kako deluje ultrazvočni čistilec?

Ultrazvočno čiščenje je hitra in učinkovita metoda čiščenja, ki uporablja ultrazvočno energijo in s pomočjo dodatnih čistilnih koncentratov prodre globoko v pore katerega koli predmeta.

Zagotavlja temeljito odstranjevanje neželene umazanije s predmetov, ki so izpostavljeni prodoru ultrazvočnih valov. Ta način čiščenja je eden najnovejših in učinkovitih načinov odstranjevanja umazanije z različnih vrst predmetov. Ultrazvočna metoda čiščenja temelji na učinku kavitacije.

Več o ultrazvočnem čiščenju si lahko preberete na naši spletni strani.

Čistilo za ultrazvočno čiščenje

Pri ultrazvočnem čiščenju farmacevtske in laboratorijske opreme priporočamo čistilni koncentrat AS-UCP.

Prah AS-UCP je primeren za dolgotrajnejše namakanje delov, orodij, instrumentov in steklovine ter za daljše čiščenje v ultrazvočnem čistilniku.

Asonic prah za čiščenje laboratorijske opreme

ODSTRANI NEČISTOČE KOT SO:

Umazanija, maščobe, olja, posušena kri, ostanki tkiv, prašne delce inp…

 

ČISTILO JE VARNO ZA UPORABO NA:

 

Mehanski deli, orodje, kirurški instrumenti, steklene in druge trdne površine.

ASonic univerzalni čistilni prašek za ultrazvočno čiščenje je posebno formuliran detergent za čiščenje površin z zmožnostjo popolnega spiranja z vodo in hitro odstranitvijo ostankov na predmetu. Čistilo je v prašku, v škatlici po 100g. Svojo učinkovitost doseže z visoko pH vrednostjo in posebnimi sredstvi za čiščenje površin.

Način uporabe:

Raztopite 1 vodotopno vrečko (5 čajnih žličk) v 5L tople vode. Delovna temperatura je 50°C (lahko je od 20°C do 70°C). Dobro premešajte. Potopite predmete in jih pustite, da se namakajo vsaj 5min. Dobro jih sperite preden jih osušite. Za zelo umazane predmete lahko uporabite 1 vodotopno vrečko (cca 25g praška) na 1L tople vode. Neuporabljeno zmes ASonic praška lahko hranite do 7 dni. Če hranite zmes na hladnem, jo bo potrebno segreti da postane prosojna. Če je zmes uporabljena, jo zavrzite v 24 urah.

 

Za več informacij pa vam z veseljem svetujemo preko e-maila: prodaja@avene.si ali preko telefona 041/566-618

 

 

 

 

 

 

 

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.