brushes

Ultrazvočno čiščenje čopičev za ličila

Čopiči za ličenje obstajajo že stoletja. Čiščenje čopičev za ličenje ni enostavno, vendar z pravimi metodami to lahko poenostavimo. Danes je kozmetična industrija vredna več kot 500 milijard dolarjev, velik del tega so čopiči za ličenje. Vsaka oseba, ki uporablja ličila, ima v lasti eno ali drugo vrsto teh čopičev.

Uganite, koliko od teh ljudi jih redno čisti? Namig: ne veliko!

Če ste tudi vi ena izmed tistih, ki se čiščenju čopičev do sedaj ni posvečala, preberite nadaljevanje, da izveste, kako najbolje oprati pripomočke za ličenje z uporabo ultrazvočnega čistilca.

Se morda sprašujete, kaj sploh je ultrazvočni čistilec? V nadaljevanju vam podamo odgovor na vsa vaša vprašanja.

Zakaj je pomembno, da redno čistite čopiče za ličila?

Vse kar vsakodnevno ali pogosto uporabljamo potrebuje redno čiščenje. Čopiči za ličenje niso nobena izjema – še posebej, ker so vsakodnevno oziroma pogosto v neposrednem stiku z vašo kožo!

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si pozabili odstraniti ličila z obraza? Dejstvo je, da nas večina najpogosteje pozabi na čiščenje oziroma odstranjevanje ličil s čopičev za ličenje. Vsak dan v svoji jutranji rutini uporabljajte iste pripomočke za ličenje, brez da bi pomislili koliko bakterij in nevidne umazanije lahko s tem lahko prenašate na svojo kožo in kako lahko le-te na kožo vplivajo.

Naj vam predstavimo le nekaj težav na katere lahko naletite, če pripomočkov za ličenje ne čistite redno:
1. Zamašene pore

Vaša koža ima na sebi olja, znana kot sebum. Torej, vsakič, ko čopič pride v stik z vašo kožo, se na njegovi površini nabere nekaj olja in odmrlih kožnih celic. Nakopičenje le-teh povzroči zamašitev por na vaši koži, kar lahko vodi v težave z aknami.

Umazan čopič za ličila tako dolgoročno naredi več škode kot pa koristi za vašo kožo, saj sta lepa polt in svež izgled obraza le kratkotrajna rezultata ličenja.

Bakterijske okužbe

Čopiči za ličenje lahko hitro postanejo prostor, kjer uspevajo bakterije. Morda ne vidite, da je krtača umazana, vendar so bakterije tam, zato bodo sčasoma povzročile akne in draženje kože.

Ko s temi čopiči razporejate ličila po koži, po vsem obrazu razširjate bakterije, ki povzročajo akne.

Neenakomeren nanos

Ne samo, da umazani čopiči za ličenje povzročajo težave s kožo, poleg tega slabo vplivajo na nanos ličil, ki lahko zaradi tega izgledajo neenakomerno razporejena. Ker so na ščetinah prisotni tudi drugi delci, ne nanašajo podlage, pudra ali drugih izdelkov tako gladko, kot bi jih običajno.

Preden se vam zdi, da ščetke niso več dobre, jih očistite in opazili boste razliko!

Poleg vseh težav, ki se jim boste z rednim čiščenjem čopičev izognili, pa bodo vaši čopiči tudi veliko bolj mehki.

Čiščenje čopičev za ličenje jih ohranja tudi mehke in puhaste. Nakopičeni ostanki pudra in ostalih izdelkov čopiče posušijo in strdijo njihove mehke ščetine.

Ne samo, da to ustvari neenakomeren videz, ampak lahko tudi draži vašo kožo in povzroči pordelost. Poleg tega bodo vaši čopiči uporabni dlje časa.

Vaša koža vam bo hvaležna, če vložite nekaj minut več v zagotavljanje pravilne higiene produktov, ki jih vsakodnevno uporabljate na svoji koži.

Kaj je najboljši način za čiščenje čopičev za ličenje?

Čiščenje čopičev za ličenje se lahko izkaže za precej zamudno opravilo. Odstraniti vse nakopičene ostanke in umazanije iz stotine ščetin je lahko zapleteno in zahteva veliko umivanja in čiščenja. To je razlog, zakaj jih večina od nas ne čisti pogosto ali jih očisti površno.

Na srečo je na voljo veliko izdelkov za čiščenje čopičev za ličenje. Od silikonskih čistilcev pa vse do čistilnih aparatov, zasnovanih posebej za čopiče. Vendar pa je najučinkovitejši ter hkrati najpreprostejši način čiščenja čopičev za ličenje uporaba ultrazvočnega čistilca.

Ste se morda vprašali kaj je ultrazvočni čistilec?

Ker gre za relativno nov način čiščenja, večina od nas nima izkušenj z ultrazvočnimi čistilci.

To je naprava, ki uporablja ultrazvočne valove za odstranjevanje umazanije iz različnih materialov, kot so oblačila, sadje, zelenjava, nakit, čopiči in še veliko več. Pranje čopičev za ličenje s tovrstno napravo je enostavno, hitro in zahteva minimalno napora.

Na trgu je na voljo veliko različnih ultrazvočnih čistilcev, za čiščenje pripomočkov za ličenje iz naše ponudbe sta najprimernejša HOME 650 in HOME 1400.

Kako očistiti čopiče in ostale pripomočke za ličenje v ultrazvočnem čistilcu?
brush

Če se prvič srečujete z idejo o uporabi ultrazvočnega čistilca za čiščenje smo vam pripravili podrobni opis postopka kako uporabiti ultrazvočni čistilec za čiščenje čopičev za ličila.

1. Najprej si priskrbite najprimernejši ultrazvočni čistilec. Odvisno od velikost vaših čopičev in številu pripomočkov, ki bi jih radi čistili hkrati, izberete primerni ultrazvočni čistilec, ki je prenosljiv, učinkovit, lahek in zelo enostaven za uporabo.

Z ultrazvočnim čistilcem ne boste umivali samo ščetke za ličenje, ampak tudi mnoge druge pripomočke za ličenje ter ostale predmete!

2. Ko imate ultrazvočni čistilec pripravljen, zberite vse čopiče, za katere menite, da potrebujejo čiščenje. To lahko vključuje čopiče za podlage, senčila in konturne čopiče – skoraj vsak čopič, s katerim ste uporabili kakršno koli ličilo.

3. Napolnite svoj ultrazvočni čistilec z vodo in potopite čopiče v košaro. Prepričajte se tudi, da sledite navodilom v priročniku za uporabo naprave.

4. Če menite, da so vaši čopiči dodatno umazani, dodajte nekaj mila ali detergenta. Prepričajte se, da ni preveč oster ali močan. V nasprotnem primeru boste poškodovali nežne ščetine čopičev. Če menite da čopiči niso polni trdovratne umazanije jih lahko očistite tudi samo z vodo.

Lahko pa dodate čistilo oziroma koncentrat AS-UCP, ustvarjen posebej za čiščenje in odstranjevanje beljakovin, olj in drugih organskih ostankov.

5. Priključite svoj ultrazvočni čistilec in nastavite timer na približno osem minut ali več, če menite, da vaši pripomočki potrebujejo res temeljito čiščenje. Vklopite ultrazvočni čistilec, ki se bo po pretečenem nastavljenem času izklopil sam (vsi naši modeli imajo avtomatski izkop delovanja, v primeru da uporabljate druge ultrazvočne čistilce ga boste morali izklopiti sami). Ultrazvočni čistilci so okolju prijazni, saj porabijo manj vode in porabijo veliko manj energije kot ostale naprave za čiščenje.

Po čiščenju

6. Odstranite pripomočke in čopiče iz ultrazvočnega čistilca. Opazili boste, da so čistejši kot kdaj koli prej, če pa menite, da še niso dovolj čisti, ponovite korake 3 do 5, potem ko napolnite svoj čistilec z vodo.

7. Čiste pripomočke in čopiče temeljito sperite pod tekočo vodo, da iz njih odstranite ostanke čistila in delce, ki so morda ostali na njih.

8. Nežno jih stisnite, da odstranite vso odvečno vodo iz njih. Ne stiskajte premočno! Čopiči za ličenje so občutljivi in s tem lahko poškodujete ali uničite ščetine.

9. Obrišite jih z brisačo in pustite da se posušijo na zraku. To lahko storite tako, da jih postavite na mizo ali stojalo in poskrbite, da ščetine visijo od roba mize. Pustite jih tako čez noč ali pa uporabite ventilator za hitrejše sušenje.

Postopek zaključen! Enostavno in hitro boste poskrbeli za čiste in mehke čopiče za ličenje, ki jih boste lahko uporabljali še dolgo časa.

Zakaj je bolje uporabljati ultrazvočni čistilec za čiščenje pripomočkov in čopičev za ličenje?

Morda se sprašujete zakaj uporabljati prav ultrazvočni čistilec, če so na voljo tudi druge možnosti? Zakaj bi za čiščenje pripomočkov in čopičev za ličenje namesto običajnih metod uporabljali ultrazvočni čistilec? Spodaj je nekaj razlogov, zakaj je to dobra ideja.

Enostavno

Za začetek je čistiti pripomočke in čopiče za ličenje z ultrazvočnim čistilcem precej enostavno, kot ste morda že opazili. Ne bo vam treba umivati vsakega čopiča in pripomočka posebej, enega za drugim, za kar bi potrebovali veliko več časa kot z uporabo ultrazvočnega čistilca. Ne bo vam treba ročno čistiti in vložiti naporov v odstranjevanje ličil iz ščetk.

Samo potopite vse ščetke v vodo in vklopite čistilec. V desetih minutah boste imeli čistejše in nove čopiče, ne da bi sploh zmočili roke. Preprosto povedano, je hitro, enostavno in brez truda.

Učinkovito

Ne le, da je enostavno, poleg tega je uporaba ultrazvočnega čistilca rešitev za učinkovito in temeljito čiščenje. Z tehnologijo ultrazvočnih valov bo prav iz vsakega predela očistil umazanijo in delce.

Odstrani bakterije

Najboljša stvar? Ultrazvočni čistilec lahko odstrani bakterije in mikrobe iz vaših ščetk. Običajni čistilni stroji in izdelki ne morejo očistiti ščetk tako dobro kot ta naprava. Ultrazvočni čistilec čisti material na mikroskopskem nivoju in se pogosto uporablja za čiščenje kirurške opreme.

Tako je to najboljši način, da poskrbite, da bodo pripomočki za ličenje brez bakterij in v najčistejši obliki.

Nežno čiščenje

Ročno umivanje čopičev za ličenje jih lahko pogosto poškoduje, saj zahteva tesnejši stik. Vendar pa boste z uporabo ultrazvočnega čistilca poskrbeli, da bodo vaši čopiči dobili nežnejšo obliko čiščenja, ščetine pa bodo ostale v popolnem stanju.

Ultrazvočni valovi ustvarjajo drobne mehurčke, ki implodirajo ob umazane delce na predmetih v ultrazvočnem čistilcu, ta val energije pa loči neželene delce od ščetin čopiča. Zato se vaši čopiči čistijo brez grobih postopkov.

Ali je čiščenje čopičev za ličenje v ultrazvočnem čistilcu varno?

Niso vsi čopiči enaki. Nekateri so sestavljeni iz sintetičnih vlaken, ki so bodisi najlonska ali poliestrska. Druge ščetke so sestavljene iz naravnih dlak, ki jih pridobivamo iz živalskega krzna.

Ali so ultrazvočni čistilci varni za čiščenje vseh teh različnih čopičev?

Da, so. Ultrazvočni čistilci, kot sta HOME 450, HOME 650 in HOME 1400, nežno očistita predmete, ki jih želite očistiti. S to metodo lahko varno operete tudi naravne ščetke iz naravnih vlaken.

Nasvet: pri pranju ščetk iz naravnih vlaken ne uporabljajte mila ali detergenta, ki vsebuje alkohol, saj lahko to poškoduje občutljive ščetine. Namesto tega uporabite blago čistilo, kot je otroški šampon. Tako boste poskrbeli, da bodo ščetke ostala mehke.

Kako pogosto pa lahko uporabljamo ultrazvočni čistilec za čiščenje?

Torej očistili ste vse svoje pripomočke in čopiče za ličenje. Toda kako pogosto bi to morali storiti? Po mnenju dermatologov si morate ščetke za ličenje umivati vsaj enkrat na teden, da se prepričate, da je vaša koža varna pred nečistočami in bakterijskimi okužbami.

Če imate mastno kožo, jih umivajte dvakrat na teden. Mastna koža je nagnjena k aknam, zato morate še posebej paziti na čiščenje čopičev za ličenje, če ličila pogosto uporabljate.

Zaključek

Dober čopič za ličenje lahko poudari vašo naravno lepoto ali pa vas popolnoma spremeni. Vendar se umazan čopič za ličenje lahko hitro izkaže za nočno moro. Draženje kože, bakterijske okužbe, rdečica in še mnogo več težav se lahko pojavi pri uporabi umazanega čopiča.

Zaradi dobrega čiščenja z ultrazvočnim čistilcem se čopiči lahko zdijo, kot popolnoma novi. Ne samo, da bo nanos vaših ličil bolj gladek in brezhiben, ampak bo tudi vaša koža veliko bolj zdrava in sijoča!

 

V kolikor potrebujete več informacij, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.