auto-moto deli za čiščenje

Ultrazvočno čiščenje avto-moto delov

avto-moto deli za čiščenje

Čiščenje umazanih stvari, kot so avto-moto deli, je lahko zelo naporno in dolgotrajno. Včasih se zdi ta naloga skoraj nemogoča. Deli avtomobilov, motorjev in drugih prevoznih sredstev lahko postanejo izjemno umazani od različnih vrst olja, masti in prahu.

V avto servisnih delavnicah se ultrazvočni čistilci pogosto uporabljajo za čiščenje različnih avtomobilskih komponent, kot so:

  1. Motorne komponente: Ultrazvočno čiščenje lahko pomaga odstraniti olja, maščobe, umazanijo in ostale nečistoče s površin motorja, kar lahko izboljša učinkovitost in delovanje motorja.

  2. Klešče, orodja in deli: Orodja, kot so ključi, klešče, vijaki in drugi deli, se lahko hitro in temeljito očistijo z ultrazvočnim postopkom.

  3. Vbrizgalniki in ventili: Ultrazvočno čiščenje je učinkovito pri odstranjevanju oblog, umazanije in ostankov goriva iz vbrizgalnikov in ventilov, kar lahko izboljša delovanje in porabo goriva avtomobila.

  4. Karoserija in platišča: Manjše komponente karoserije ter platišča se lahko očistijo s pomočjo ultrazvočnih čistilcev, da se odstranijo trdovratne umazanije, zavore, prah in drugi ostanki.

  5. Vzmetenje in amortizerji: Komponente vzmetenja, kot so amortizerji, lahko zberejo veliko umazanije in nečistoč. Ultrazvočno čiščenje omogoča temeljito čiščenje teh delov brez potrebe po ročnem čiščenju.

  6. Hladilni sistemi: Hladilni sistem avtomobila, vključno s cevmi in hladilniki, lahko tudi koristi od ultrazvočnega čiščenja, saj lahko odstrani usedline, ki zmanjšujejo učinkovitost hlajenja.

Ultrazvočno čiščenje je lahko zelo učinkovito pri odstranjevanju trdovratnih umazanij in nečistoč ter pri pripravi komponent pred popravili, prenovo ali nadaljnjo uporabo.

Proces čiščenja avto in moto delov z ultrazvočnim čistilcem je preprost in izjemno efektiven.

ultrasonic cleaner-PRO-300Ultrazvočni čistilec PRo-300

 

Pri čiščenju delov motorja največji problem nastane pri nečistočah kot so olje in maščoba. Drugi problem s katerim se pogosto ukvarjamo je, kako očistiti težko dostopne predele. Pri uporabi ultrazvočnega čistilca to ni problem, saj ultrazvok prodre v vse najmanjše pore in dele. Za čiščenje je potrebno nekaj preprostih korakov: pripraviti raztopino, položiti predmete za čiščenje v košarico, nastaviti željeno temperaturo čiščenja, vklopiti ultrazvok in pustiti aparat, da opravi svoje delo.

V veliki večini je optimalna temperatura za čiščenje med 50 in 60 stopinjami celzija. Če je vaša raztopina hladna, je najbolje za začetek vklopiti grelec v kombinaciji s kavitacijo. Tako se bo v ultrazvočnem čistilcu tekočina hitreje segrela. Odvisno od velikosti rezervoarja, v relativno kratkem času bo vaš ultrazvočni čistilec pripravljen na optimalno čiščenje.

Ne glede na to kako umazani so vaši predmeti, ultrazvok bo prodrl v vse predele vaših avto in moto delov, ter jih očistil do potankosti. Vsi naši PRO modeli ultrazvočnih čistilcev imajo nastavitev časa do 99 minut. Poleg tega imajo samodejni izklop in nastavitev temperature do 80°C.

Vaša odločitev pri izboru velikosti ultrazvočnega čistilca je odvisna od velikosti in količine predmetov za čiščenje. Dobro se je vprašati tudi kako pogosto je potrebno čiščenje in se glede na to odločiti za velikost. V primeru kakršnihkoli vprašanj je naša ekipa strokovnjakov vedno na voljo vsak delovnik med 8:00 in 16:00 uro.

Kavitacija je osnova čiščenja, za pospešitev in trdovratne umazanije pa imamo posebno razvite koncentrate za čiščenje.

Čistilni koncentrati

Čistilni koncentrati za ultrazvočno čiščenje

Pomembno je vedeti, da je izbira ustreznega čistilnega sredstva ključnega pomena za zagotovitev uspešnega čiščenja s pomočjo ultrazvočnih čistilcev. Nekateri deli avtomobila so občutljivi na določene kemikalije, zato je treba uporabiti primerno čistilno tekočino, ki ne bo poškodovala površin ali komponent.

Med najbolj trdovratene umazanije spadata olje in maščobe, ne glede na to kolikokrat jih poizkusimo očistiti, vedno pustita sledi. Koncentrat za čiščenje AS-CARB je posebej zasnovan za odstranjevanje ogljika, maščob, olj in podobnih umazanij. S tem koncentratom je čiščenje umazanih uplinjačev, medenine, aluminija in drugih občutljivih delov motorja hitro in učinkovito.

Pogosto uporabljeni čistilni koncentrati za čiščenje avto-moto delov:

  • AS-CARB-1  Koncentrat za ultrazvočno čiščenje uplinjačev in podobnih kovinskih zlitin je močan in nizkoalkalen. Zaradi posebne formule je ta koncentrat odličen za odstranjevanje splošne umazanije, ogljika in maščob. Odstrani nečistoče kot so prah, umazanija, olje, maščobe in je varen za uporabo na kovinah, zlitinah, plastiki.
  • AS-GEN-1  Izjemno močan univerzalen večnamenski koncentrat za ultrazvočno čiščenje. Zaradi močne formule je ta koncentrat odličen za odstranjevanje umazanije in oksidacije ter drugih madežev. Asonic čistilni koncentrati so primerni za profesionalno in industrijsko uporabo, vendar z upoštevanjem varnostnih navodil, tudi domačo / hobi uporabo. Odstrani nečistoče kot so prah, ogljik, umazanijo, olje, maščobe. Varen je za uporabo na kovinah, zlitinah, plastiki, gumi, keramiki, steklu…
    AS-OXI-1  Koncentrat za ultrazvočno čiščenje oksidiranih predmetov je močan in nizkoalkalen. Zaradi posebne formule je ta koncentrat odličen za odstranjevanje oksidacije, ogljika in maščobe. Varen je za uporabo na železu, bakru, kositru, aluminiju in nerjavečem jeklu.

V kolikor potrebujete več informacij, se obrnite na nas in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

NAŠA PONUDBA

OČISTIMO IN OBNOVIMO

ČIŠČENJE

Več stvari je potrebno ohraniti in očistiti namesto, da jih preprosto zamenjamo z novimi. Želimo vam ponuditi najboljšo možnost za vaše domače ali delovno okolje.

Naše stranke

Vedno smo vam na voljo s popolno podporo in znanjem o ultrazvočnem čiščenju. Naša ekipa je z nasveti vedno pripravljena izboljšati ter optimizirati vaše delo.

Razvoj

Radi prisluhnemo strankam, poudarek dajemo na razumevanje raznolikosti potreb in nenehno izboljšujemo kakovost ultrazvočnega čiščenja.