Ultrazvočni čistilni koncentrati

ASonic ultrazvočni čistilni koncentrati imajo posebno kemijsko sestavo za spodbujanje procesa čiščenja v ultrazvočni kopeli.

Namen ultrazvočnih čistilnih koncentratov je, da se postopek čiščenja pospeši, je bolj učinkovito in manj zamudno. V svoji sestavi vsebujejo posebna topila, vlažilna sredstva (površinsko aktivne snovi) in destilirano vodo. Izbira ustreznega ultrazvočnega čistilnega koncentrata je pomembna, odvisna pa je  od nečistoč, ki jih odstranjujete in strukture umazanega predmeta. Pomembno je, da se izbere primeren ultrazvočni koncentrat, ki vsebuje prava topila. Ponujamo vam široko paleto ultrazvočnih čistilnih koncentratov za različne namene.

Te tekočine so močni koncentrati in je potrebno, da se razredčijo z destilirano vodo po meri,  ki je določena na nalepki (običajno 5-10% raztopine). Ko se zmes vlije v rezervoar ultrazvočnega čistilca je  potrebno segreti na priporočeno temperaturo čiščenja (običajno 40-50°C).

 ASonic koncentrat

 Umazanije

 Materiali

 Raztopina

 Temperatura

 Super močni univerzalni  prah, umazanija, olje, mast  kovine, zlitine, plastike, gume, keramike, steklo  5 – 10%  40 – 70°C
 Uplinjači  ogljik, maščobe, splošne nečistoče  medenina, aluminij, občutljivi materiali  10%  50 – 80°C
 Oksidacija   oxidicacija  železo, baker, kositer, aluminij, nerjaveče jeklo  10%  40 – 50°C
 Občutjive kovine  olja, maščobe, maziva, masti, splošne nečistoče  medenina, aluminij, kositer, različne zlitine  10%  40 – 80°C
 PCB  fluks, oksidacija  medenina, baker, aluminij, občutljive kovine  10%  50 – 80°C
 Nakit  oksidacija, ogljik, mast, prstni odtisi, kožne celice  nakit, ure in dragi kamni  10%  20 – 60°C
 Optične leče  splošne nečistoče, maščobe prstnih odtisov, olje, vosek steklo  10%  50 – 80°C

 

ASonic ultrasonic cleaners group

Čistite brez kompromisa z ultrazvočnim koncentratom, ki bo ustrezal edinstvenim izzivom komercialnega čiščenja.

ASonic ultrazvočni čistilni koncentrati so namenjeni ne le za strokovno / industrijsko uporabo, temveč tudi za uporabo za hobi. Ta koncentrat je varen za uporabo na številnih materialih, vendar vam priporočamo, da preizkusite vse ultrazvočne čistilne koncentrate pred novo aplikacijo na materialih, ki jih niste očistiti prej, ali pa nas kontaktirajte za dodatne informacije.

Poleg ultrazvočne moči, temperature in časa delovanja, so potrebne raztopine koncentrtov in vode, da bi dosegli optimalne čistilne rezultate. ASonic ponuja široko paleto ustreznih nizko penečih čistilnih koncentratov. S svojimi lastnostmi, ki pripomorejo k kavitaciji, čistilni koncentrati izboljšajo postopek čiščenja in so ob istem času tudi nežni materialom.

Zdaj je lažje kot kdajkoli nadzirati stroške čiščenja medtem ko povečujete svojo učinkovitost s ASonic koncentrati. Koncentrati imajo formulacije za čiščenje najtrdovratnejših nečistoč, medtem ko naredi vaše čiščenje bolj učinkovito. Uporaba koncentratov bistveno skrajša čas čiščenja. Lastnosti ki povečujejo kavitacijo in ščitijo materiale zagotovijo maksimalen učinek ultrazvočnega čiščenja.

Ultrazvočni čistilni koncentrati so nujno potrebni za vsako ključno ultrazvočno čiščenje, saj imajo vse omenjene koristi procesa. Zagotavljajo boljše rezultate v krajšem času, obenem pa zmanjšujejo stroške.

Opis postopka čiščenja

Ultrazvočni čistilci uporabljajo visoke frekvence usmerjene v vodno kopel in delovanje ultrazvoka proizvaja majhne mehurčke. Mehurčki se širijo po tekočini in ko se dotaknejo površine predmeta implodirajo, kar sprošča energijo, ki odstrani nečistoče, pritrjene na površino (tudi v razpokah, luknjah, zarezah in vseh drugih težko dostopnih mestih).

Previdno postavite košaro s predmeti v ultrazvočni čistilec. Rezervoar napolnite z mešanico destilirane vode in čistilnega koncentrata v predpisani količini. V celoti potopite predmete za čiščenje v raztopino. Nastavite željeno temperaturo čiščenja in vključite grelec rezervoarja. Počakajte da tekočina v rezervoarju, doseže določeno temperaturo, in nato nastavite čas delovanja kot je v skladu z zahtevami postopka čiščenja, glede na vrsto in stopnjo nečistoč na predmetu. Ko je čiščenje končano, počakajte da se tekočina ohladi in nato previdno odstranite košaro s predmeti. Sperite predmete s čisto vodo. Menjajte redno raztopino v kopeli, ko ta postane umazana.

 

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu v našem Pravilniku o zasebnosti.

Zapri