Ultrazvočni čistilci

Ultrazvočne kadi so električni aparati, ki odstranjujejo nečistoče iz površin trdih predmetov z uporabo kavitacije.

Princip čiščenja z ultrazvočno kopeljo

Kavitacija je postopek hitrega nastanka in propada majhnih mehurčkov v tekočini pod vplivom ultrazvočnih valovov, ki prehajajo skozi tekočino v ultrazvočnem čistilcu. Kavitacija se pojavi zaradi spremembe visokih in nizkih tlačnih valov, ki jih povzročijo ultrazvočno pretvorniki. Med fazo nizkotlačnih mehurčkov, se tvorijo in širijo do trenutka, ko pride visokotlačen val. Potem se skrčijo in implodirajo. Ko pride do implozije, nastanejo valovi, ki nosijo veliko lokalizirane energije. Ta energija premaga energijo oprijema delcev na predmetu, ki ima nečistoče prijete na površini okuženih predmetov, zaradi česar se odstranjo iz površine. Majhna velikost mehurčkov jim omogoča, da prodrejo skozi razpoke, luknje, pore, perforacije in neravne površine, ki jih je težko doseči pri ročnem čiščenju.

ASonic ultrasonic cleaners group

Sestavni deli ultrazvočne kopeli

Glavni elementi ultrazvočnih kopeli so posoda za čiščenje, ultrazvočni pretvorniki in elektronika, ki nadzira pretvornike. Pogosto, vendar ne vedno, imajo ultrazvočni čistilci grelne elemente, izpustne ventile in ostale dele, ki omogočajo njihovo lažjo uporabo.

Rezervoarji za čiščenje so narejeni iz SUS 304 nerjavečega jekla različnih debelin. Debelejši rezervoarji zagotavljajo daljšo življenjsko dobo aparata in lahko zdržijo dljše cikle čiščenja. Nepropustno ohišje je še posebaj pomembno, saj preprečuje iztekanje vode in vlage v notranjost enote.

Čistilci imajo industrijske visoke Q pretvornike, ki zagotavljajo veliko moč ultrazvočnega učinka. Ultrazvočni pretvorniki oddajajo valove pri frekvenci 28 do 120 kHz v rezervoar za čiščenje. Tehnologija varjenja brez vijaka ultrazvočnih pretvornikov, zagotavlja gladko dno posode, tako povečuje kavitacijo in zmanjšuje korozijo rezervoarja. Tudi prenos ultrazvočnih valov v tekočino v posodi, je veliko bolj učinkovito in brez motenj.

Ultrazvočni pretvorniki se aktivirajo neodvisno z vzburjanjem ultrazvočnega generatorja (krmiljenje PWM), ki je opravil 4200V HV preskus in preskus izolacije HV, zato omogoča čistilcem delo s stabilnim ultrazvočnim učinkom ter varnim delovanjem. Nadzorni PCB na sprednji strani ultrazvočnega ohišja daje prispevek k generatorju za ugotavljanje uspešnosti ultrazvočnih pretvornikov.

Rezervoarji Asonic čistilcev imajo gretje preko MCH grelnih čipov. Obstaja manjša razlika med dejansko temperaturo vode in temperature prikazane na zaslonu čistilca, ki je v območju ± 1 ° C.

ASonic PRO ultrasonic cleaners details

Kako uporabljati ultrazvočne kopeli

Uporaba ultrazvočnih kopeli je zelo preprosta. Napravo postavite na trdno površino in položite košaro za čiščenje s predmeti za čiščenje v rezervoar. Rezervoar napolnite s tekočino, tako da bodo potopljeni vsi predmeti v košarici. Da bi dosegli boljše rezultate, lahko uporabite ultrazvočni koncentrat, odvisno od nečistoč in predmeta katerega čistimo. Povežite ultrazvočni čistilec na električno omrežje in ga vklopite. Nastavite željeno temperaturo čiščenja (običajno 40-50 ° C) in počakajte, da se tekočina v posodi segreje. Ko je temperatura dosežena, nastavite čas delovanja glede na potrebe procesa čiščenja in aktivirajte ultrazvok. Ko je čiščenje končano, počakajte, da se tekočina v čistilcu ohladi in odstranite predmete iz rezervoarja. Po čiščenju sperite predmete. Obrišite rezervoar z suho krpo.

Aplikacija ultrazvočnih čistilcev

Ultrazvočno čiščenje je primerno za različne materiale nekateri od njih so kovine, zlitine, plastike, stekla, keramike, gume. Predmeti kot so nakit, laboratorijska oprema in instrumenti, ležaji, mehanski elementi, uplinjači, glave za britje, glavniki, očala, proteze, vodoodporne ure, zobozdravstveni instrumenti, tiskana vezja in kartuše, deli orožja (tulci metkov, medeninasti deli), igrače, plastenke, dude, in tako naprej, so primerni za čiščenje v ultrazvočni kopeli. Ultrazvočni čistilci uspešno odstranijo nečistoče, kot so prah, olja, masti, rje, vodni kamen, pigmenti, bakterije, kri, alge in itd.

Zaključek

Danes so ultrazvočne kopeli vedno bolj razširjene, ker ponujajo hitro in učinkovito čiščenje po dostopni ceni. Strokovnjaki, ljubitelji in povsem običajni ljudje se obrnejo na ultrazvočno čiščenje, saj je enostavno in varno.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu v našem Pravilniku o zasebnosti.

Zapri