fbpx

ASonic Ultrazvočni čistilci

ultrazvočno čiščenjeKako odstraniti ogljik s predmetov?

Kako odstraniti ogljik s predmetov?

Se ukvarjate z obrtjo, kjer vam odstranjevanje nečistoč kot je ogljik povzroča preglavice in rezultat vašega dela ni perfekten? Porabite veliko dragocenega časa za ročno odstranjevanje?

Zadali smo si nalogo: Preveriti kako hitro in učinkovito lahko s pomočjo ultrazvočnega čistilca ter primernega čistila odstranimo ogljik iz željenih predmetov.

Osnove

Najprej nekaj malega o osnovah ultrazvočnega čiščenja. V kolikor vas zanima več,  si lahko podrobneje preberete v naših prejšnih objavah, npr: *Kako deluje*.

Ultrazvočni čistilci delujejo na princip ultrazvočnega valovanja skozi tekočino. Večina modelov ultrazvočnih čistilcev ima na dnu korita pritrjene pretvornike, ki oddajajo ultrazvočno valovanje. Le-ta se širi skozi tekočino v rezervoarju. S pomočjo energije teh mikromehurčkov, ki se zadanejo ob predmet ter ob tem implodirajo, se odstranjujeno nečistoče na predmetih.

Pri sami izvedbi je dobro imeti v mislih da valovi prihajajo z dna rezervoarja in je zato tudi njihova moč v tej smeri največja in posledično tudi učinek čiščenja. K samemu odstranjevanju nečistoč pripomorejo tudi moč ultrazvoka, frekvenca, temperatura tekočine, čistilni koncentrat in čas čiščenja.

Ogljik in hitro odstranjevanje

Zdaj pa nazaj k našemu primeru. Najprej smo predmete poškropili z razredčenim čistilnim koncentratom AS-MLP, ki je močan razmaščevalec in je načel strukturo nečistoče. V tem času smo pripravili ultrazvočni čistilec PRO 300 – 28 kHz in segreli tekočino na 40°C. K vodi smo dodali 2% čistilnega koncentrata AS-MLP, ki zaradi svoje kemijske formulacije pospeši ostranjevanje nečistoč s površine predmetov. Čistilec smo pustili delovati dva cikla brez predmetov, saj smo želeli da se temperatura in čistilni koncentrat enakomerno porazporedita po rezervoarju, ob enem pa smo odstranili vse odvečne zračne mehurčke, ki bi nam kvarili postopek čiščenja.

Proces in zaključek

Pri našem testiranju smo se odločili za dva 30 minutna cikla na temperaturi 40 – 50°C. Po končanih ciklih smo predmete splaknili s tekočo vodo in osušili.

V kolikor sami niste zadovoljni z rezultatom, lahko med cikli ročno ”podrgnete” po predmetu in s tem pospešite odpadanje ogljika, ali nadaljujete z dodatnim ciklom ali dvemi v ultrazvočnem čistilcu.

Ogljik - proces odstranjevanja

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI.

Zapri