fbpx

ASonic Ultrazvočni čistilci

Kako deluje

Ultrazvočno čiščenje s pomočjo procesa imenovanega kavitacija morda zveni kot nekaj zelo zapletenega ali celo znanstvena metoda čiščenja. Na kratko vam bomo razložili postopek za lažje razumevanje, saj je v osnovi zelo preprost.

Ultrazvočno čiščenje je hitra in učinkovita metoda čiščenja. Uporablja energijo ultrazvoka in s pomočjo čistilnega koncentrata prodre globoko v pore kateregakoli predmeta.

Omogoča temeljito odstranjevanje nečistoč iz predmetov, ki so izpostavljeni kavitaciji. To je eden najnovejših in najučinkovitejših načinov odstranjevanja umazanije iz različnih vrst predmetov. Celoten proces je omogočen z učinkom kavitacije.

Kavitacija

Kavitacija je proces hitrega tvorjenja mikro mehurčkov v vodi. Do pravega učinka pride ko ultrazvočni valovi prehajajo skozi tekočino. Ultrazvok (visoke frekvence, najpogosteje uporabljene med 28 in 100kHz) ustvarijo izmenične visoko in nizkotlačne valove, ki proizvajajo drobne mehurčke. Ti mehurčki se iz mikroskopske velikosti s pomočjo nizkega tlaka stisnejo in nato implodirajo s pomočjo visokega tlaka.

Molekule v tekočini trčijo in s tem začnejo sprožati ogromno energije. Ta energija povečuje temperaturo vsake molekule, ki nato z visoko energijo prodrejo na površje predmeta katerega čistimo.

Postopek kavitacije je osnova ultrazvočnega čiščenja

Ultrazvočni valovi povzročajo kavitacijo skozi tekočino, ki začne tvoriti mikroskopske mehurčke v tekočini. Ko ti mehurčki udarijo na površino predmeta, implodirajo in sproščajo energijo, ki loči nečistoče iz predmetov katere čistimo. Drobni mehurčki omogočajo dostop energije v namanjše pore, luknje in razpoke katere je pri običajnem čiščenju težko doseči.

Kavitacija odstranjuje vrsto nečistoč in umazanije kot so prah, olje, oksidacija, ogljik, pigment, rja, maščobe, alge, bakterije, apno, saje, vosek in tako dalje. Čistimo lahko vrsto materialov kot so kovina, plastika, steklo, keramika, guma in vse vrste kovin, če jih naštejemo le nekaj. Za optimalne rezultate čiščenja priporočamo destilirano vodo v kombinaciji z našimi posebej formuliranimi čistilnimi koncentrati.

Uporaba ultrazvočnega čistilca je izjemno enostavna.

Predmete za čiščenje postavite v priloženo košarico. Košarico s predmeti nato nežno položite v ultrazvočno kopel. Rezervoar napolnite z vodo in čistilnim koncentratom. V primeru, da čistite delikatne predmete kot so dragi kamni, nakit, zdravniške pripomočke ali podobna orodja vam priporočamo, da uporabite destilirano vodo. Nastavite željeno temperaturo, aktivirajte grelec in istočasno vklopite kavitacijo.

Če je željena temperatura veliko višja kot trenutna je najbolje, da odstranite košarico s predmeti in pustite delovanje gretja in ultrazvoka dokler se kopel ne ogreje. Vsi ultrazvočni čistilci so opremljeni z senzorjem, ki grelec izklopi, ko je željena temperatura tekočine dosežena.

Pred čiščenjem nastavite časovno omejitev v skladu z potrebami, torej odvisno od vrste in stopnje umazanije na predmetih. Ko se čiščenje zaključi, počakajte, da se tekočina ohladi ali pa zelo previdno odstranite košaro s predmeti. Po čiščenju vse predmete sperite s čisto vodo. Prav tako je priporočljivo po tem ko izpraznite ultrazvočno kopel malo sprati in obrisati z krpo kot predpripravo za bodoča čiščenja.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI.

Zapri