fbpx

ASonic Ultrazvočni čistilci

ultrazvočno čiščenjeČiščenje sadja in zelenjave

Čiščenje sadja in zelenjave

Vsi vemo, da je pomembno, da sadje in zelenjavo operemo pred zaužitjem, da odstranimo umazanijo in bakterije, kajne?

Večina nas svojo sadje in zelenjavo čisti pod tekočo vodo iz pipe v pomivalnem koritu ali skledi. Želimo vam predstaviti naš HOME 2500 ultrazvočni čistilec, ki lahko popolnoma spremeni in izboljša vaš dosedanji način čiščenja. Gre za ultrazvočni čistilni aparat, ki za učinkovito in temeljito čiščenje vseh vrst predmetov uporablja frekvenčni zvok. Temeljito čiščenje sadja in zelenjave je pravzaprav eden izmed glavnih oziroma osnovnih ukrepov, če želimo ohraniti in izboljšati svoje zdravje.

Ko govorimo o zdravstveni zavesti, se zdi, da lahko vse, kar uporabljamo v vsakdanjem življenju prav zato da bi ostali zdravi, ravno obratno, škodljivo ali negativno vpliva na naše zdravje. Ne glede na to, kako učinkovita je lahko neka naprava ali pripomoček. Zato boste morda tudi sedaj razmišljali o vplivu ultrazvočnega čistilca na vaše zdravje. Mi smo tu, da vam pokažemo, kako lahko ultrazvočni čistilec pozitivno vpliva na vaše zdravje s čiščenjem sadja in zelenjave.

Kaj pravzaprav naredi ultrazvočni čistilec za vaše sadje in zelenjavo?
Wash and clean

Pred razvojem tehnologije do današnje stopnje so kmetje večinoma uporabljale organske metode in tehnike kmetovanja za obiranje zelenjave in sadja. Zagotovili so varno kmetovanje z naravnimi komposti in gnojili za kolobarjenje in sajenje. Danes se komercialno kmetovanje širi, zato so pesticidi, gnojila in kemikalije prevzeli mesto naravnega načina gojenja. Vse te stvari za seboj puščajo ostanke bodisi znotraj sadja in zelenjave ali na njihovi površini. Ostanki so lahko škodljivi za vaše zdravje na veliko različnih načinov.

Torej kako ultrazvočni čistilec pomaga?

Ko živila postavite v ultrazvočni čistilec, postopek, imenovan kavitacija, opere, deloma razkuži, odstrani umazanijo in očisti živila. Poleg tega je še nekaj načinov, s katerimi ultrazvočni čistilec naredi vaše sadje čistejše in varnejše za uživanje.

Ultrazvočni čistilci uporabljajo tehnologijo, ki ima zvočni tlačni val, ki deluje s frekvenco nad zgornjo zvočno mejo človeškega sluha. Večina ultrazvočnih čistilcev deluje na frekvenci od 20 kHz do 40 kHz. Ko je naprava priključena v vtičnico in vklopljena, pretvorniki v napravi ustvarijo ultrazvok. Nato ultrazvok proizvaja ultrazvočne valove s spreminjanjem velikosti v skladu z elektronskim signalom.

Delovanje ultrazvočne kopeli

Valovanje ultrazvočnega tlaka ustvari veliko mikroskopskih vakuumskih mehurčkov, ki napadejo, ubijejo in odstranijo vse mikrobe, bakterije, umazanijo in druge onesnaževalce na zelenjavi in ​​sadju.

Zmogljiv zvočni tlačni val povzroči na tisoče kompresijskih valov v vodi. To raztrga vodo in sproži postopek, znan kot kavitacija. Ta postopek ustvari na milijone mikroskopskih vakuumskih mehurčkov. Mehurčki čistijo vaše sadje, zelenjavo in druge gospodinjske predmete. Ta tehnologija obstaja že leta in se uporablja za industrijsko in medicinsko uporabo za učinkovito in temeljito čiščenje.

Ultrazvočni čistilci pomagajo pri pripravi zelenjave in sadja

V situaciji, ko živilski izdelki zahtevajo resno čiščenje, da se odstrani vsa umazanija, lahko ultrazvočni čistilec olajša postopek.

Pomaga pri ohranjanju sadja in zelenjave

Moč ultrazvoka povzroči fizikalne in kemijske spremembe v biološki strukturi, prisotnost patogenih in kvarljivih mikroorganizmov se zmanjša.

Pomaga vzdrževati kakovost zelenjave in sadja

Ne glede na to, katero vrsto ultrazvočnega čistilca uporabljate, se ohrani kakovost sadja in zelenjave. Nedavne študije so pokazale, da lahko uporaba ultrazvočnega čistilca upočasni upadanje kakovosti svežih izdelkov med dolgotrajnim skladiščenjem.

Ultrazvočno čistilo lahko pomaga očistiti območja, ki niso zlahka dostopna

Med pranjem zelenjave in sadja ter drugih živilskih izdelkov, kot so piščanec in meso pod tekočo vodo, vedno obstajajo skrita mesta, ki jih ne morete doseči. Toda ultrazvočni čistilec je zelo učinkovit pri čiščenju težko dosegljivih površin predmetov. V primeru, da so kemični ostanki znotraj živil ali na površini, ultrazvočni čistilec jih lahko odstrani in izboljša varnost živil.

Zdaj, ko veste, kaj ultrazvočni čistilec naredi za vaše sadje in zelenjavo, ali ste pomislili na ostale učinke čiščenja?

Ali lahko postopek ultrazvočnega čiščenja negativno vpliva na vas?

Kot smo že omenili, ultrazvočni čistilec uporablja postopek kavitacij, ki je popolnoma varen postopek. Naš ultrazvočni čistilec HOME 2500 deluje v z močjo 40 kHz. Z nekaj previdnosti, energija, uporabljena za čiščenje izdelkov, nima znanih učinkov na človekovo anatomijo.

Vpliv ultrazvočnega čistilca na vaše počutje

Preden se osredotočimo na vpliv ultrazvočnih čistilcev na vaše zdravje, si postavite vprašanje, če veste, kako lahko uživanje onesnaženega sadja in zelenjave vpliva na vaše splošno zdravje?

Ljudje, ki jedo sadje z ostanki umazanije, se lahko srečujejo z različnimi zdravstvenimi težavami. Ti lahko vključujejo trebušne krče, drisko, težave z dihali, tesnobo, omotico, slabost, zmanjšanje zdravja možganov in telesne koordinacije in še veliko več.

Zaključek

Vse vrste umazanije lahko onesnažijo zelenjavo, povzročijo propadanje in povzročijo tudi nekatere bolezni. Prav zato nam čiščenje sadja in zelenjave z ultrazvočnim čistilcem pomaga. Za razliko od drugih načinov čiščenja in tehnik razkuževanja bo naš ultrazvočni čistilec HOME 2500 učinkovitejši in uspešnejši. Odstranjuje nečistoče in onesnaževalce, hkrati pa ohranja barvo, hranila in teksturo sveže zelenjave in sadja za varno in zdravo uživanje.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI.

Zapri