fbpx

ASonic Ultrazvočni čistilci

ultrazvočno čiščenjeČiščenje medicinskih pripomočkov

Čiščenje medicinskih pripomočkov

Ultrazovčni čistilec je eden izmed najboljših načinov čiščenja instrumentov za večkratno uporabo v zobozdravstvenih ambulantah.

Energija ultrazvoka proizvede ma milijone miniaturnih mehurčkov v rezervoarju ultrazvočnega čistilca, ki z veliko močjo odstranjuje umazanijo iz površine predmeta. Vsi ti mikro mehurčki prodrejo globoko v majhne predele in razpoke. Nečistoče odstranijo veliko bolje kot pri ročnem čiščenju. Dodatna pomanjklivost običajnega čiščenja je potreba po fizičnem ravnanju z onesnaženimi predmeti. Takšno delo je lahko zamudno in včasih celo nevarno.

Po temeljitem čiščenju z ultrazvokom so predmeti pripravljeni na končno dezinfekcijo in nato uporabo. Ta vrstni red je izjemno pomemben.

Primer procesa čiščenja

Manjši ultrazvočni čistilci koto je ASonic HOME 2500 ali PRO 20-50 so kot nalašč za zobozdravstvene ambulante. Idealni za čiščenje instrumentov kot so igle, ogledala, rezila, krone in proteze. Ti modeli so dobri tudi za odstranjevanje cementa, polnila ali tesnilne mase. Instrumente po čiščenju le še dezinficirate in tako ste pripravljeni na novo stranko.

Za odstranitev organskih nečistoč je najbolje uporabiti naš čistilni koncentrat Asonic ENZ ali prašek UCP. Če ste slučajno pomislili, da bi bilo najbolje predmete kar očistiti v raztopinni za dezinficiranje, to ni najboljša rešitev. Takšna raztopina lahko pravzaprav še oteži čiščenje zaradi proteinov v orgranskih ostankih. Najbolje je uporabiti raztopino pravega koncentrata za te namene in ga pripravite točno tako kot je napisano v navodilih. Postavite predmete za čiščenje v priloženo košarico in vse skupaj prestavite v ultrazvočno kopel. Na nadzorni plošči lahko nastavite čas čiščenja (običajno je najboljše čistiti med 7 in 10 minutami).

Po ciklu čiščenja instrumente sperite z vodo, da odstranite ostanke tekočine za čiščenje, nato jih že razkužite in sterilizirajte. Ko postane tekočina umazana jo nadomestite z novo, po vsaki uporabi pa tudi temeljito sperite in očistite rezervoar. Vedno se držite navodil za uporabo ultrazvočnih čistilcev in čistilnih koncentratov za najboljšo izkušnjo uporabe in rezultate v čiščenju.

Klinike z ultrazvočnim čistilcem so bolj produktivne in učinkovite saj njihovo osebje ne izgublja časa z ročnim čiščenjem!

Naša celotna ponudba – ASonic ultrazvočni čistilci

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI.

Zapri