Ultrazvočne kopeli

Priprava liposomskega vitamina C v ultrazvočnem čistilcu

Posted On 4 julija, 2018 at 10:58 dop by / Komentarji so izklopljeni za Priprava liposomskega vitamina C v ultrazvočnem čistilcu

Kako pripraviti liposomski vitamin C v ultrazvočni čistilni kopeli? Enostavno, s tem malim tutorialom!

Vitamin C je pomemben element človeške prehrane, ki je bistvenega pomena za telo in zdravje. Pri porabi konvencionalnih dodatkov, ki vsebujejo vitamin C, se le 19% vitamina v dodatku absorbira v krvni obtok, preostanek pa se izloča iz organizma. Liposomski pripravek omogoča, da se velik porast vsebnosti (93%) peroralno zaužitega vitamina C absorbira v krvni obtok, kar praktično daje enake ali boljše rezultate kot intravensko jemanje vitamina C. Liposomski vitamin C se v zadnjih letih pogosto uporablja kot pomoč v terapiji proti tumorjem in rakavim boleznim, pa tudi za splošno izboljšanje imunskega sistema in ga lahko naredite sami. Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom, preden dodate prehranske dodatke, kot je ta, v vašo prehrano.

Priprava:

  • Segrejte skodelico destilirane vode v inox ali emajlirani posodi na kuhalni plošči (ne uporabljajte mikrovalovne pečice za ogrevanje vode) skoraj do vrelišča.
  • Nalijte vročo vodo v mešalnik in dodajte 3 žlice sončničnega lecitina. Mešajte, dokler se lecitin popolnoma ne raztopi v vodi.
  • V skodelici hladne destilirane vode razredčite eno žlico vitamina C (askorbinsko kislino). Pomembno je, da se vitamin C popolnoma raztopi.
  • Dodajte raztopino vitamina C v raztopino lecitina in dobro premešajte.
  • Zmes zlijemo v borosilikatno steklo z ravnim dnom in jo postavimo v košaro, tako da visi v rezervoarju ultrazvočnega čistilca. Nikoli ne dajte stekla na dno čistilnika!
  • Nalijte vodo v rezervoar ultrazvočnega čistilca in aktivirajte delovanje ultrazvoka. Pogosto premešajte raztopino v kozarcu.
  • Priprava liposomskega vitamina C je končana, če v raztopini ni več mehurčkov.
  • Gostota nastale zmesi bo podobna mleku in ima na dnu majhno količino usedline. Nalijte jo v stekleno posodo s pokrovom. Liposomski vitamin C hranite v hladilniku in ga porabite v roku 3-4 tednov po pripravi.

Uporaba:

Vzemite eno žlico zmesi dnevno na prazen želodec, vsaj 15 minut pred obrokom. Lahko pijete vodo, da iz ust izperite kisel okus.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu v našem Pravilniku o zasebnosti.

Zapri